MF botanik kaktüs toprağı vs Levant kaktüs toprağı

Megaxxmex

Decapat
Daha fazla  
İlk kez tohumdan özel tür kaktüs buyuteceğim, bu yüzünden işimi garantiye almak için kaktüs toprağı alayım dedim ama MF botanik mi yoksa Levant mı almalıyım bilemiyorum.

İlk kez kaktüs yetiştireceğiniz için toprak seçimi önemli. MF Botanik kaktüsler için özel olarak formüle edilmiş toprak karışımlarına sahip, bu yüzden genellikle tercih edilebilir. Levant ise daha geniş bir ürün yelpazesi sunuyor, ama kaktüsler için uygun topraklar da bulabilirsiniz. Önemli olan, toprağın iyi drene olması ve suyun fazla birikmemesi. Her iki markayı da deneyebilirsiniz, ama MF Botanik daha yaygın olarak kaktüsler için daha iyi bence

İlk kaktüs yetistirisim değil 10 yıllık bir kaktüsum bile var ama ilk kez gymno gibi özel türler buyuteceğim bu yüzden normalde kullandırdığım topra uygun değil.
Neyse MF botanik alacağım o zaman levant in yorumları içime sinmedi bir de nasıl bir ortam olmalı bilginiz var mı?

Anladım, o zaman MF Botanik doğru tercih gibi. Gymno gibi özel türler genellikle daha spesifik ihtiyaçlara sahip olabiliyor eskiden ben de uğraşırdım bu yüzden doğru toprak çok önemli. Ortam konusundaysa Gymno gibi türler sıcak ve iyi aydınlatılmış yerleri severler, ancak doğrudan güneş ışığından korunmalı. Sıcaklık 20-30 derece arasında olursa iyi olur, aynı zamanda havalandırma da önemli. Toprak nemini çok fazla tutmamalı, iyi drene olmalı. Ayrıca, sulama konusunda dikkatli olmalısın toprağın tamamen kurumasını bekleyip sonra sulama yapmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…