MF mi EA mı?

MutluPatates

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Matematiğim ortalama Fen'im ise biraz daha düşük elektrik-elektronik veya bilgisayar mühendisliği düşünüyordum ama MF de zorlanacağı mı düşünüyorum çünkü evde calisicagimı sanmıyorum. Genelde sadece dersleri dinlemisimdir. Şimdiki düşünsem ise EA(tm) okuyup YBS veya iktisat gibi bölümler düşünüyorum sizin düşünceleriniz neler, ne önerirsiniz?
Ya da MF deneyip zorlanırsam EA'ya geçmek de mantıklı mı?

MF salmaya gelmiyor hiç. Düzenli bir şekilde tekrarlar yaparak ilerlemeniz lazım. Gerçi bu çoğu ders için geçerli ama MF biraz daha kompleks bir ders olduğu için durum daha farklı bence. Ayrıca meslek seçiminize net olarak karar vermelisiniz bence. Onun üstünden hedefe yönelmek daha gerçekçi ve daha mantıklı kararlar vermenize yardımcı olacaktır.

Düzenli ders çalışmayı sevmiyorum robot gibiymisim geliyor ve kafam esmedikce odaklanamiyorum
Meslek lisesinde elektrik-elektronik okuyorum hocalar +100 puan verilecek diyorlar bu puan nedir ve EA okuyarak bu bölüme girebilmek mümkün mü?

@MutluPatates Düzenli çalışmazsanız hem hazırlık süreci hem de sınavın kendisi pek güzel geçmeyecektir. Aynı şekilde sonucu da iç açıcı olmayacaktır. Gerçekten bu bölümlerden birini kazanmak istiyorsanız, bu psikolojiye girmeniz lazım.

Bahsettiğiniz bölümler AYT sınavında matematik ve fen bilimleri testlerini çözmenizi istiyor. Yani AYT matematik ve fenden sorumlu oluyorsunuz o bölümü kazanmak için. EA okusanız da sınava girdiğiniz zaman sorumlu olmadığınız ve çalışmamış olduğunuz fen kısmını da çözebilirsiniz. Zaten matematiği her türlü çözeceksiniz. Fakat bu durum aynı şekilde güzel sonuç vermesi çok düşük bir olasılıktır. Çünkü fen kısmında özellikle biyolojide çok ezber kısımlar mevcut. Kimya ve fizik için konuşacak olursam onlar da epey formüle sahip ve bunları ezberleyip soru kalıplarını çalışmalısınız.

Bende o yüzden EA düşünmeye başladım edebiyat hariç sozelim ortalama olduğu için okumak isityorum.
EA daha mantıklı geliyor.
YBS okuyup iş sıkıntısı çeker miyim?

@MutluPatates Bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim, akademik bir tavsiye olarak algılamayın lütfen. Yalnızca mantıklı bulduğum düşüncelerimi belirteceğim.

YBS hem yazılım hem de işletme derslerini(muhasebe) içeren bir bölüm. Bazı üniversiteler daha çok yazılım bazı üniversiteler de daha çok işletme(muhasebe) ağırlıklı ders programına sahip oluyor. Nereye bakarsanız bakın, yazılım geçiyorsa orada yabancı dil olmak zorundadır. İngilizce bilmekten bahsediyorum yani. Çünkü kullanacağınız kaynaklar İngilizce olacak. İngilizce bilmiyorsanız bu konuda kendinizi geliştirmelisiniz. Bu bölümde kullanmasanız bile hayatınızın önemli dönüm noktalarında yabancı dil bilmek size yardımcı olacaktır.

Dil bilmek bir avantaj sağlıyor iş bulma tarafında. Bunun yanında sizin kendi yetkinliğiniz de şüphesiz önemli bir husus olacaktır. İyi ve kötü üniversite ayrımı da burada gerçekleşiyor. İyi üniversite size yapmanız gerekenleri söyler, yolu gösterir. Yani metodu öğretir ve gerisi sizdedir artık. Kötü bir üniversitede eğitim görürseniz bu süreç uzar ve biraz daha zorlaşır. Kısaca yazılım konusunda sadece size verilenle yetinmeyip, temeli üniversitede kurup gerisini her daim çıtayı yükselterek ileriye götürmektir. Ayrıca yazılım dediğimiz koca bir hayal dünyası, imkanlar çok büyük. Aksatmadan projelerde bulunmak, kendi başınıza bir şeyler üretmeye çalışmak da epey bir değerli. Böylece durmadan kendinize katkıda bulundukça iş imkanları da önünüze serilmeye başlayacaktır diye tahmin ediyorum.

Ki bulunduğumuz dönemde kafanızı nereye çevirirseniz çevirin çoğu iş imkanlarının yetersizliği ile ilgili konuşmalar geçiyor. Bu bir süreç, kişiye bağlı olarak iş imkanları değişkenlik gösterir bunun da bir garantisi yoktur diyorum. Tıp okumuyorsanız eğer mezun olunca size direkt meslek verilmiyor genelde.

Peki MF deneyip EA ya geçebilmek mümkün mü? Süresi var mı? mantık lı mı?

Sayısal yapamıyorsun diye de eşit ağırlığa geçmek mantıksız. Hedefin doğrultusunda uğraş ve çalış. Bu sene olmasa bile seneye yapacağını düşünüyorum ve Türkiye'de sayılı üniversiteler dışında İİBF (İktisat, Maliye vb.) gibi bölümler okunmaz.

Anladım. Teşekkür ederim yazdığın için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…