Mi 9 Lite vs Mi Mix 2S

Arka kamera hangisi daha iyidir?

• Mix 2s

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    4
Makaleler
16
Yer
Antalya
Bu iki telefon neredeyse aynı fiyattan satılıyor. Mix 2s, hız olarak aşırı daha iyi mi 9 Lite'tan ancak ben şunu merak ediyorum:
Kamera performansları açısından çok farklı mıdır? Yani mi 9 Lite ezici bir üstünlük sağlar mı? Mi mix 2S dxomark'tan 97 puan almış -ki bence hala hatrı sayılır bir puan. Mi 9 Lite'ın (ya da buna yakın kamera performansına sahip Note 8 Pro ve A70'in) dxomark puanı yok. Yeni telefonlarda bir sürü yeni kamera özelliği gelmesine rağmen, çözünürlük 32-48-64 MP'lere çıkmasına rağmen dxomark bu 3 telefonun kamera performansını ölçse sanki 90-92 puan falan alır gibi geliyor bana (arka kameralardan bahsediyorum) ancak arkadaşım bu 3 telefonun çok daha iyi kamerası vardır diyor. Ben 2 sene önceki amiral ge misinin, geçen senenin orta segment telefonlarından hala çok daha iyi kamera performansı sergileyeceğini düşünüyorum. Bunun bir karşılaştırma videosu ya da yorumu bulamadım. Eğer aranızda telefon kameralarından anlayan biri varsa bu konu hakkındaki yorumlarını merak ediyorum. Mesela mix 2s'in ön kamerası 5MP, 9 Lite'ın 32MP. Ben bir şekilde mix 2s'in ön kamera konusunda da mi 9 Lite'a yakın performans sergileyeceğini düşünüyorum(bu konuda çok iddialı değilim ama arka kamera konusunda iddialıyım). Keşke kendim deneyimleyebilme şansım olsa fotoğraf ama yapamam tabii kim bana telefon yollasın al incele diye :d.
Neyse işte, bu telefonların kağıt üzerindeki bilgilerinden yola çıkarak yorum yapabilecek varsa sevinirim.
Arkadaşım mi 9 Lite almak istiyor (ben de zaten onu tavsiye etmiştim) ama zaten konu buradan saptı ve 1 sene önceki amiral gemisi kamerası vs. şimdiki orta segment kamerasına geldi konumuz

Son düzenleyen: Moderatör:
Mix 2S nin daha güçlü olduğu muhtemel fakat güncel teknoloji diye bir şey de var. Benim şahsi fikrim Mix 2S den yana olurdu neden diyecek olursan daha değişik bir tasarıma sahip benim açımdan. Yinede kullanıcı yorumlarına yada uzun kullanım yapan videolara bakmak lazım derim. İyi inceleyip doğru karar almak lazım he birde ikinci el pazarı da önemli telefon değiştiren biri iseniz.

Ben sorumu telefonu almak amaçlı sormadım. Sadece Mix 2s ve Mi 9 Lite örneği vererek 2 sene öncenin amiral gemisi kamerası VS geçen senenin orta segmenti kamerası kalitesini sorguluyorum. Tasarımı, kullanıcı yorumları falan umrumda değil yani.

GÜNCELLEME
DxoMark, Redmi Note 8 Pro arka kamerasına 84 puan verdi. (9 Lite vs Note 8 Pro karşılaştırma videolarında Redmi Note 8 Pro için kamerası daha iyi deniyordu, yani DxoMark 9 Lite'ı da incelese yaklaşık 84 puan verecektir)

Yani Mix 2s 97 puan aldığı için baya bir farkla daha iyi arka kamera konusunda 9 Lite'tan. (ki ben de böyle düşünüyordum zaten)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…