MI MIX 3 vs MI 9

owouwu

Decapat
Arkadaşlar ben üst segment yeni bir telefon almak istiyordum da.
İlk olarak,
Xiaomi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ve bir telefonun garantisi olmasa bile, o telefon 1000 TL daha ucuza olsa satın alınır mıydı?
Ve, Xiaomi Mi 9, Mix 3'ten 1000 TL daha pahalı olmaya değer mi?(128-6 GB versiyon)
RAM çok önemli midir? 6GB RAM beni idare eder mi?
Mix 3 ile, arka kapak kılıfı ve kablosuz şarj aleti de geliyor.
Mix 3'ün tasarımı, Mi 9'un oyun ve kamera performansı.
Yani, Mi 9 abarttığımız kadar iyi mi? Almaya değer mi? Zaten Mix 3 ilke 4 DxO MARK puan farkı var, abartılmaz.
Oyun performansı.
845 vs 855 desek, zaten sonuç çok açık, yani, SDM 845 beni idare eder mi?
Yani, ben şu an 8. sınıfım, bir Mix 3 alsam, lise sona kadar beni götürür mü?

Şu anda SD 625 bile her oyunu açıyor. Sen her oyunda her ayarı yükseltirsen şarjın yetmez. Telefonun ömrü kısalır. Bu telefonlar kasacak telefonlar değil. Zaten bir telefon niye yenilenir ? Kasası eskir. Depolama aygıtı hantallaşır , yetmez vs ... Buna biz karar veremeyiz. Kendi zevkine göre karar vermen gerek. Tasarımları farklı cihazlar.

SD 845 lise sona kadar rahat götürür olağanüstü teknolojik gelişmeler olmazsa. Arada 1000 tl varsa ve tasarım olarak da içine mix 3 siniyorsa onu tercih et bence.

Mi 9 Pahalı tanıtıldı Türkiye'de Yurtdışı fiyatı 500-600$ dolar olan bir telefon 4999 TL çok oldu bence. İthalatçı garantili 3500-3999 TL bandına gelirse anca alınabilir o telefon.
Xiaomi gayet güzel donanımlı ve kaliteli telefonlar üretiyor birincisi. Resmi garanti İthalatçı garanti olayına gelirsek bence aradaki fiyat farkını vermeye deymez. Ucuz olanı almak mantıklı geliyor bana. Bilindik sitelerden güvenilir satıcılardan global versiyon ithalatçı garantili almak lazım. Zaten ekran kırılması suya düşürme sağını solunu kırma flan hep kullanıcı hatası diyorlar garanti kapsamına girmiyor gerisi şans için teknolojide ve yeni nesil telefonlar kolay kolay arızalı çıkmıyor.
Son olarak 8. sınıf öğrencisi için bence çok 5-6 bin TL'lik bir telefon. Mi 9 SE bile alsan 2500 TL bandına görünüş ve şekil olarak çok benzer ve gene ekstrem birşey beklemedikçe seni 3-4 sene götürür.

Fiyat konusu bir kenara garantisi Aralık 2018 yılında biten Mi 5 kullanıyorum Xiaomi'nin son 2 3 yılda ne iş yapmaya çalıştığını anlamak gerçekten çok güç. Bu kadar model çıkartarak neyi amaçlıyorlar? Benim açıkçası acayip şekilde kafam karışmış durumda. Şuan alacağın telefonun seni lise sona kadar götüreceğini pek düşünmüyorum, özellikle elinden düşürmeden oyun oynacağın düşünülürse. 4 Yıl uzun bir süre ve en iyisini bile alsan özellikle pil 2 yılın sonunda ölme eğilimi gösteriyor. Powerbank kullanımı şart hale geliyor.

Öncelikle baz alacağım fiyatlar Türkiye'de bilinen yerlerdeki satış fiyatları olacak sahibinden'deki kayıtsız veya kayıtlı garantisiz ürünleri baz almıyorum. Zaten oradaki fiyat farkları tüm ürünlerde benzer olduğu için hangi telefona karar verirsen garantili garantisiz almak senin kararın olur.
Mi 9'un fiyatının hakkını vereceğini düşünmüyorum. Ama Mix 3'de çok alınası bir telefon değil bana göre. Uzun süreli kullanımdan bahsetmişsin ama Mix 3'ün kızaklı kamerası çok yeni bir tasarım. Zaten Xiaomi'nin TR garantisi durumları sakıncalıyken ileride kızak sorun çıkarırsa baya üzebilir seni. Mix 3 şuan 4350 liralık fiyat bandında. Mix 3 alacağıma 3240 liraya Mi 8 128 GB alırdım. İşlemci aynı kamera aynı ram aynı Mİ 8'in bataryası daha iyi, aralarında fark yaratacak bir özellik göremiyorum.

Tam bütçeni bilmediğim için öneri de bulunamıyorum. Mi 9'un fiyatının ülkemizde yaklaşık 5000 lira eğer bu fiyatlara çıkabiliyorsan da başka modeller bakılabilir.

şimdi,benim bursun var. 4k oradan geldi, zaten..
ardından, bir yıllık tenis kulübü üyeliği hediye çeki var--1 yıllık katılma imkanı, 1750 tl'ye, onu bi 1000-1250 ye bile satsam, çok iyi bence--1750 tl değerindeki HEDİYE ÇEKİ satılır mı da?
mix 3 mi 8 den çok daha şık, kullanımını-elime almıştım ve denemiştim-ÇOK sevdim..
şuan mix 2'm var, karanlık ortamda berbat kamerası var, ve-- mix 3 ün gece kamerası nasıl fark yaratır ki?
cidden, gece kamerasından kastı HHT modu mu yoksa bildiğin geceleri net foto için mi?
.265 yüksek performans mı daha kaliteli foto çektirir .264 yüksek uyumluluk mu
aklımda çok soru işareti var, ama yani, 6 ay önce mix 2 aldığıma pişman oldum diyebilirim, yani, 2 hafta sonra mi 8 felan çıktı, berbat bir zamanlamaydı, ama sdm 835, asphalt 9 da çığ felan düşmezse 30-35 fps-akıcı-götürüyor.
ama, bir telefon alma ihtiyacı bende çok yüksek gibi, hissiyat olarak, geçen de mi 9 u rüyamda görmüştüm--yargılamayın lütfen.
yani,
1 yıllık tenis kulübüne katılmak için hediye çeki, 1750 tl değerinde, üzerinde şahsıma ait hiçbirşey yazmıyor, yani şunun için bunun için yazmıyor, direk katılma imkanı sunuyor.
onu satsam, s10e bile alabilirim
şuna bi alıcı bulsak ne olur :c
satılabilir mi de?
yani, o kadar sdm 855 çıkmış, benim ultra ayar takıntım var oyunlarda..
elimde olan birşey değil, bir başkasından benim herhangi bir eşyamdan kaliteli birşey görünce sinirlerim alt üst oluyor, elimde değil ya..
direk, en azından bir alanda en iyi olan eşyaya sahip olmak istiyorum, tek isteğim bu
bir alanda en iyisi olsun, gerisinde ortalamanın hafif üstü olsa iyi
ama mix 2 hangi alanda en iyisi ki
mesela, s10lar, s10e-s10-s10+ arasında nasıl fark vardır?
s10e 5500 tl gibiydi, sanırım, çeki satsam onu kesin alıyorum, ihtiyacım da var zaten, çok
ve bunlar ACİL GELMELİ, 3 mayısta okul gezisi var ve geziden önce bir telefon-kulaklık-powerbank istiyorum, dediğim gibi 4k bursum var, hediye çeki satarsam s10e alabilirim, istediğim kriterler:
TASARIM, ERGONOMİ
OYUN PERFORMANSI
KAMERA PERFORMANSI--gece çekimi-ağır çekim-makro çekim-zoomlama
sadece bunlar
biraz yardım da ailemden alabilirim. paramın tamamı telefona gitse, gene de ben kulaklığa birşey bulurum.
powerbank olmasa da olur, ama olsa daha iyi
yani bu kulaklıkla powerbanki bırakın, tek istediğim bi telefon

Eğer 5500'lere çıkmak gibi bir niyetin varsa 5800 liraya Huawei Mate 20 Pro almalısın. S10e rakibi olacak bir cihaz değil.

Eğer 5500'lere çıkmak gibi bir niyetin varsa 5800 liraya Huawei Mate 20 Pro almalısın. S10e rakibi olacak bir cihaz değil.
mate 20 pro'ya 4k 30 fps diyorlar??
oyun performansı da düşük, ama daha ciddi ve konu dışı bir sorun var--ilk konum ve ilk yorumlarım olduğu için konu dışı soru sorulabilir mi bilmiyorum, ama yanında bi sorayım işte..
*konuyla tamamen alakasız soru*benim bursum var, ailem parama resmen el koyuyor--kullanamıyorum, birşey yapamıyorum, alamıyorum harcayamıyorum, para benim değil yani..
burs bana geliyor, bana ait, sınavla aldım ben onu, devletten alıyorum, istediğim gibi kullanırım??
ne olur hızlı bir cevap gelsin ya :c

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…