Mi Pad 7 alınır mı?

Hfk

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar herkese,
Son zamanlarda hem fiyat performansıyla öne çıkan, hem gündelik işlerde akıcı olan hem de oyunlarda üzmeyecek bir tablet arayışındaydım. Araştırmalarım sonucu Xiaomi'nin yeni tableti Mi Pad 7'yi buldum. Kağıt üzerindeki özellikleri oldukça iyi görünüyor ama gerçek kullanıcı deneyimlerini merak ediyorum.
Asıl sorum şu: Bu tableti şimdi alsam, beni 2-3 sene rahatlıkla götürür mü?
Kullanım amacım genel olarak şöyle:
  • Sosyal medya, internette gezinme, dizi/film izleme.
  • Oyun performansı.
Özellikle oyun konusunda beklentim şu şekilde: Çok ağır, Ultra grafik ayarlarında oyunlar oynamıyorum. Genellikle oynadıklarım (PUBG, Mobile Legends, belki Genshin Impact orta ayarlarda gibi) oyunlarda kasma donma yapmadan akıcı bir deneyim sunması benim için yeterli.
Bu tableti kullanan veya hakkında bilgisi olan arkadaşlara birkaç sorum olacak:
  • Performans: İşlemcisi günlük kullanımda ve orta seviye oyunlarda ne kadar başarılı? Isınma sorunu yaşanıyor mu?
  • Ekran: Ekranın akıcılığı ve parlaklığı sosyal medya ve video izleme deneyimi için tatmin edici mi?
  • Batarya: Normal bir kullanımda (biraz oyun, bolca sosyal medya) günü rahat çıkarıyor mu?
  • Yazılım ve güncelleme: Xiaomi bu modele kaç yıl güncelleme desteği verecek? Bu konu uzun ömürlülük için çok önemli.
  • Alternatifler: Bu fiyat bandında Mi Pad 7'ye rakip olarak gördüğünüz başka tablet modelleri var mı?
Yardımcı olan, yorum yapan herkese şimdiden çok teşekkür ederim!

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Sorularınızı tek tek cevaplayacağım.
Asıl sorum şu: Bu tableti şimdi alsam, beni 2-3 sene rahatlıkla götürür mü?
Elbette, rahat 2-3 yıl götürecek bir cihaz. 2028'de bile güncel Android sürümünü kullanan bir cihaz olacak.

• Performans: İşlemcisi günlük kullanımda ve orta seviye oyunlarda ne kadar başarılı? Isınma sorunu yaşanıyor mu?
Performans olarak şimdilik yalnızca PUBG Mobile'da deneyimledim, akıcı bir oyun performansı sunuyor. Oyun ayarlarında en yüksek 90 FPS açık. Süper Akıcı ve Akıcı modlarında doğru düzgün bir kasma hissetmedim ancak HDR'da oynarken etkinlik alanında bazen kasıyor.

• Ekran: Ekranın akıcılığı ve parlaklığı sosyal medya ve video izleme deneyimi için tatmin edici mi?
Ekranı gerçekten akıcı bir cihaz, canlı ancak karanlıkta siyah ekranlarda IPS panel olduğu için pek tatmin etmiyor, özellikle öncesinde AMOLED panelli bir cihaz kullandıysanız. Parlaklık olarak çok fazla değil ancak makul seviyede bir parlaklığı var. 144 Hz bir ekran.

• Batarya: Normal bir kullanımda (biraz oyun, bolca sosyal medya) günü rahat çıkarıyor mu?
1 günü çıkarır ama kullanımınıza bağlı, yüksek grafikte oyunlar oynayacaksanız çıkarmaz. Şarjı hızlı olduğu için pek de sorun olacağını sanmam.

• Yazılım ve güncelleme: Xiaomi bu modele kaç yıl güncelleme desteği verecek? Bu konu uzun ömürlülük için çok önemli.
2028'de bitecek güncelleme desteği. Benim için 3 yıl kısa bir süre ancak size göre nasıldır bilemem.

• Alternatifler: Bu fiyat bandında Mi Pad 7'ye rakip olarak gördüğünüz başka tablet modelleri var mı?
Rakip olarak gördüğüm şu modeller var:
Başka merak ettiğiniz bir şey olursa sormaktan çekinmeyin. İyi Sosyaller!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…