Çözüldü Mi teli kopup duruyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hallowenhex000

Centipat
Daha fazla  
Mi teli gösterdiğim yerden önce akort kaçırmaya başlıyor sonra kopuyor. Çözümü nedir?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    138,6 KB · Görüntüleme: 59
Çözüm
Daha yumuşak veya daha sert vurmakla alakası yoktur. Telin neresinden koptuğu çok önemli bu durumda. Geçmişte her marka teli denememe rağmen taktığım an bile kopardığım çok olmuştur. Bu sorunun temel kaynağı köprü. Tel özellikle kafa kısmından kopuyorsa köprüde sorun vardır.

Tel yüksekliğini, köprü pozisyonunu kurcalayın derim. Onun dışında çok gergin akort etmeyin.
Daha yumuşak veya daha sert vurmakla alakası yoktur. Telin neresinden koptuğu çok önemli bu durumda. Geçmişte her marka teli denememe rağmen taktığım an bile kopardığım çok olmuştur. Bu sorunun temel kaynağı köprü. Tel özellikle kafa kısmından kopuyorsa köprüde sorun vardır.

Tel yüksekliğini, köprü pozisyonunu kurcalayın derim. Onun dışında çok gergin akort etmeyin.

Çözüm
Tel kalınlığının ve skala uyumu ile ile ilgili bir sorun muhtemelen. Aşağıdaki soruları yanıtlarsan çözümü buluruz.

• LP görüyorum ama Gitar Scale nedir? 24,75" mi? 25,5"mi?
  • Hangi kalınlıkta tel seti kullanıyorsun?
  • Srandart E mi akortluyorsun? Arada akord sistemini değiştirdiğin oluyor mu?
  • Üst burgulara teli kaç tur sarıyorsun?
  • Teller köprüye yakın yerden mi, üst eşikten mi kopuyor?

Scale 24,75

9mmlik

Standart e ve hiç değiştirmedim.

Ben takmıyorum bir gitar mağazasına taktırıyorum.

Köprüye yakın yer.

Scale 24,75

9mmlik

Standart e ve hiç değiştirmedim.

Ben takmıyorum bir gitar mağazasına taktırıyorum.

Köprüye yakın yer.

Çözüm:

• Tel kalınlığı 24,75" skalaya göre ince ve bu yüzden salınım yüksek. 010-046 set kullanabilirsin.
  • Köprüdeki tel açısı nedei ile oluşan kasılmayı; tel takarken "Top Wraping" tekniğini kullanarak en aza indirebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…