Çözüldü Mi Wi-Fi Range Extender Pro internet bağlantısı kopuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

TP Okuru

Megapat
Aygıtı düzgün şekilde kurduktan sonra _plus şeklinde gelen ağa bağlanıyorum ve çok az bir kayıp ile kablosuz ağım genişlemiş oluyor fakat 12-13 saat sonra _plus ağındaki internet bağlantısı kopuyor. Yardımcı olabilecek var mı? Her 10 saatte bir cihazı sürekli sıfırlayıp kurmaktan yoruldum.

Bende de aynı problem vardı. Amazona iade edip Mercusys (MEV7Y) AC10 aldım. Çok memnunum tavsiye ederim.

Sorunu uzun bir araştırmanın ardından çözmüş bulunmaktayım. Buraya çözümü adım adım yazacağım aynı sorunu yaşayan arkadaşlar bu çözümleri deneyerek kendi cihazlarını düzeltmeyi deneyebilir. Kesin sonuç vereceği konusunda bir bilgim yok benim cihazımda sorunu ortadan kaldırmış bulunuyor.

Öncelikle cihaza statik bir IP Adresi tanımlamak gerekiyor. Sanırım belirli bir aralıkta cihaz sürekli yeniden IP aldığı için bağlantı düşüyor. Bu sebeple Statik DHCP ayarlarından cihaza boşta bir IP ataması gerçekleştirin.

Daha sonra bu statik IP'nin kiralama süresini arttırın. Genellikle modemlerde Statik DHCP IP kiralama süresi varsayılan olarak 1 güne ayarlı. Ben bunu 365 ile denediğimde sorun oldu. O yüzden 90 gün şeklinde ayarlama yaptım.

Modeminiz kablosuz adında herhangi bir sayı, boşluk ve özel karakter bulunmasın. Aynı şekilde modeminiz kablosuz şifresinde de bulunmasın. Şifreniz sadece büyük küçük harf ve sayıdan oluşsun. Hiçbir şekilde özel karakter, boşluk vs kullanmayın. Böyle olduğunda cihaz sanırım özel karakterleri algılamıyor ve bağlantı kurulmuyor. Ayrıca modeminizde sadece 2.4 ghz kablosuz bağlantının açık olması gerekiyor. Cihaz 5ghz desteklemiyor.

Daha sonra ise modeminizin routing ayarına girerek aldığımız cihazı tanımlamak gerekiyor. 3 ve 4 numaralı resimde bunu da görebilirsiz. Tüm bu ayarları yaptıktan sonra modeminizi yeniden başlatın.

Tüm bu ayarları yaptıktan sonra telefonunuza Mi Home uygulamasını indirin. Mi Home uygulamasında Bölge seçeneklerini singapur ve menu dilini ingilizce olarak seçin. Başka bir dil ve bölge seçtiğimde bende sorun hala devam etmekteydi. O yüzden bunları seçin. Cihaz kurulumunu mobil uygulamadan yapın ve cihazın takılı olduğu odayı 'Master Bedroom' olarak seçin ve adını 'MiPro' şeklinde özel karakter ve sayı olmadan yazın.

Tüm bu adımları yaptığınızda Wifiadınız_plus şeklinde yeni bir kablosuz ağ açılacaktır. Bu kablosuz ağın şifresinde de hiçbir şekilde boşluk, özel karakter vs bulunmasın.

Tüm bu söylediklerimi dikkatle ve eksiksiz yapıp deneyin. Bazı cümleler size çok saçma, ne alaka dedirtebilir fakat inanın bende bu şekilde işe yaradı. Cihaz artık kopmuyor ve internet bağlantısı düşmüyor. İyi forumlar

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    52,7 KB · Görüntüleme: 1.209
  • 2.png
    2.png
    5,6 KB · Görüntüleme: 885
  • 3.png
    3.png
    50,7 KB · Görüntüleme: 845
  • 4.png
    4.png