Micro ATX ve ATX anakartlarda performans farkı var mıdır?

W3lys4

Hectopat
Yer
USA , Illinois
Sistem topluyorum ve ATX kartlar çok pahalı Micro ATX alsam yine aynı performansı verir mi?
Alacağım kasa ikisini de destekliyor.

Hiç overclock yapılmayacağını ve anakartla işlemci arasında aşırı dengesiz bir durum olmayacağını varsayarsak hiçbir fark yoktur. Anakartlar arasındaki fark overclock potansiyeli, desteklenen RAM frekansları, port çıkışları, VRM yapısına bağlı olarak üst düzey işlemcileri rahatça kullanma konularında ortaya çıkıyor.

Hiç overclock yapılmayacağını ve anakartla işlemci arasında aşırı dengesiz bir durum olmayacağını varsayarsak hiçbir fark yoktur.

Anakartlar arasındaki fark overclock potansiyeli, desteklenen RAM frekansları, port çıkışları, VRM yapısına bağlı olarak üst düzey işlemcileri rahatça kullanma konularında ortaya çıkıyor.
Yazdığınız ikinci cümle ilk cümle ile çelişiyor.

Yazdığınız ikinci cümle ilk cümle ile çelişiyor.

Mesela çelişen tam olarak nedir? Tekrar okudum ama çelişen bir şey görmedim. İlk cümlede overclock yapılmayacaksa ve aşırı dengesiz bir kombinasyon kurulmayacaksa alacağı performansın aynı olacağını belirttim. İkinci cümlede ise anakartlar arasında nasıl farklılıklar olduğunu belirttim. Siz ilk cümleyi soru sahibinin "Yine aynı performansı verir mi?"sorusuna karşılık bir fark yoktur dediğimi anlamadınız sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…