Micro SD Kartları Depolama Olarak Kullanılabilir mi?

prototurk

Hectopat
Micro SD Kartları bilgisayar için depolama olarak kullanan var mı?

Laptopumun depolamasını yükseltemiyorum. Ya bilgisayarımı değiştireceğim ya da micro SD kart gibi seçeneklerle biraz daha hafızayı arttırıp kullanacağım.

Deneyimli olanlar var mı? İçine attığım dosyaların birden gideceğinden, ömrünün kısa olacağından korkuyorum. Sonuçta sürekli takılı duracak. Okuma yazma hızı yüksek olan micro SD kartlar pahalı. İçine program kurmam ama resim, video, Excel, World, TXT gibi dosyalar atarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam SD kartların Class türleri vardır. Tavsiyem Class 4 ve üstü kullanırsanız kesinlikle olabilir. Hatta ben ReadyBoost olarak kullanıyorum

Olabilir ama UHS-3 Samsung tavsiye ederim.

UHS-2 yok mu hocam en son? Lexar'ın Sandiskin ürünleri var okuma yazma hızları 300MB ama 64 gb fiyatları 900-1200 civarında.

Hocam SD kartların Class türleri vardır. Tavsiyem Class 4 ve üstü kullanırsanız kesinlikle olabilir. Hatta ben ReadyBoost olarak kullanıyorum

Kaç zamandır kullanıyorsunuz? Ömürlerinden endişeliyim. Belgeler birden gider. Kartı biçimlendirmeniz gerekmektedir uyarısı verir ondan korkuyorum.

Harici HDD çok daha kullanışlı olmaz mı ?

Harici HDD var hızlı da memnunum ondan ama sürekli yanımda taşımak gerekiyor içinden bir dosya lazım oluyor. Sürekli takılı olması gerekir. O da laptopun özelliğini yitirmiş oluyor.

Class 10 veya plus serisi alın arkanıza bakmayın.

Samsung Evo Plus, Lexar, Sandisk hangisini önerirsiniz?

UHS-2 yok mu hocam en son? Lexar'ın Sandiskin ürünleri var okuma yazma hızları 300MB ama 64 gb fiyatları 900-1200 civarında.

Kaç zamandır kullanıyorsunuz? Ömürlerinden endişeliyim. Belgeler birden gider. Kartı biçimlendirmeniz gerekmektedir uyarısı verir ondan korkuyorum.

Harici HDD var hızlı da memnunum ondan ama sürekli yanımda taşımak gerekiyor içinden bir dosya lazım oluyor. Sürekli takılı olması gerekir. O da laptopun özelliğini yitirmiş oluyor.

Hocam ben depolama için değil de ReadyBoost için kullanıyorum. Biçimlendiriyor ve evet ömründen yiyor ama ben zaten depolama kullanmadığım için böyle. Siz depolama kullanacaksanız böyle bie problem olmaz. :)

Eğer içine önemli veriler koyacaksanız tavsiye etmem. Micro SD kartlar HDD veya SSD gibi depolama aygıtlarına göre çok daha kolay bozuluyor. Bunun yanı sıra SSD'nin içindeki verileri bile kurtarmak mümkün olmuyor iken Micro SD kartın içindeki verileri kurtarmak pek mümkün gözükmüyor.

Samsung Evo Plus öneririm. Bir çok avantajları var ve darbe sıvı teması gibi şeylere dayanıklı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı