Micro stuttering

roaxe

Decapat
144 Hz monitörümde farklı sistemde denememe rağmen hala Micro stuttering yaşıyorum. Sistem iyi bu arada. HDMI ile denedim onda da aynıydı. Bugün 75 Hz'lik monitörle denedim 144 FPS'e sabitledim onda herhangi bir sorun yok gibi görünüyor ama 75 Hz olduğu için mi pek güç harcamıyor diye düşündüm. Yorumlarınızı bekliyorum dostlar.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sistem iyi derken? Yaşadığınız problemi Afterburner aracılığıyla gösterebilir misiniz?
Örnek:

Buradaki grafiğe bakıp düzlüğüne göre probleminizi anlayabiliriz. Eğer grafik sürekli yukarı çıkıp aşağı iniyorsa takılmalar yaşıyorsunuzdur. Ayrıca sadece sisteminizle alakalı da değil, oynadığınız oyun yüzünden de olabilir.

Hocam eski sistem i3-12100f rx6600 idi yeni sistem de i3-12100f rtx 3060 yani sistemsel olacağını düşünmüyorum artık. Lol olsun r6 olsun valorant olsun alıyorum oynadığım oyunlarda bu sorunu ne yazık ki

Takılmalara örnek:

Hocam merak ettiğim konu, 144 hz monitörde yaşıyorsam 75 hz monitörde de yaşamam gerekiyor mu her türlü yoksa şuan 75 de bu olayı yememem normal mi

Hocam eski sistem i3-12100f rx6600 idi yeni sistem de i3-12100f rtx 3060 yani sistemsel olacağını düşünmüyorum artık. Lol olsun r6 olsun valorant olsun alıyorum oynadığım oyunlarda bu sorunu ne yazık ki
Bahsettiğin oyunlar genelde takılma problemine sebep olmuyorlar.
Sistemin temiz bir Windows kopyasına sahipse, XMP açmayı unutmadıysan, arkaplanda çok fazla uygulama açık değilse pek de problem yaşamıyor olman lazım.
Öncelikle afterburner kur ve yukarıdakine benzer bir şekilde grafik ayarla. Bir oyun seansının videosunu burada paylaş ki asıl sorunun micro stutter mı anlayalım.

Hocam merak ettiğim konu, 144 hz monitörde yaşıyorsam 75 hz monitörde de yaşamam gerekiyor mu her türlü yoksa şuan 75 de bu olayı yememem normal mi
Monitörünüzün piksel yenileme hızı çok kötüyse belki sadece monitör ile alakalıdır ve microstutter yaşamıyorsunuzdur. Yukarıda dediğimi yaparsanız anlayacağız.

İşlemcin darboğaz yapıyor. Ya overclock yapacaksınız ya da işlemci değiştireceksiniz. Overclock ile %100 sorununuz geçer diyemem.
İşlemcinin darboğaz yapması ile alakası nedir? O işlemciye nasıl OC yapacak, çarpan kilidi açık değil.

İşlemcin darboğaz yapıyor. Ya overclock yapacaksınız ya da işlemci değiştireceksiniz. Overclock ile %100 sorununuz geçer diyemem.
Verdiğim örneğe bunu dediyseniz Rust oyununda en düşük ayarlarda 3090’ı %100 besleyecek bir işlemci daha çıkmadı. Oyunun motoru darboğaz zaten sadece işlemci değil.

Son düzenleme:

Haklısın işlemciyi R5 5600 sandım evet çarpan kilidi kapalı. En düşük grafikleri neden deniyorsun zorunlu değilse ayar yükseltse belki de problem kalmayacak. Son olarak undervolt deneyebilir. İşlemci düşük sıcaklıklarda daha yüksek MHz kalmak isteyecektir bu da bir nebze performans artışı sağlayabilir.

Bahsettiklerinizin konu ile alakası yok. Verdiğim örnek takılmaları göstermek içindi. Konu sahibinin sistemi farklı.

Gönderiyorum birazdan hocam

Bu şekilde

Dosya Ekleri

• image.jpg
    241 KB · Görüntüleme: 154
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…