Micro USB Data/Şarj Kablolarının Sürekli Bozulması

LURY

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Bugüne kadar yaklaşık 6-7 tane adedi 20-25 liradan usb kablo satın aldım ve hepsi zamanla teker teker bozuldu. Bozulmaktan kastım şarj edip etmeme, temassızlık, ederken geri çıkma, gevşeme gibi sorunlar. Şarj adaptöründe veya telefonun (D955) şarj soketinde sorun olduğunu düşünmüyorum zira her kablo alışımda sorun çözülüyor. Ancak zamanla kablonun ucu gevşiyor ve telefona ilk günki taktığım hissiyatını vermiyor. Gevşek giriyor bu yüzden kolay çıkabiliyor. Bugüne kadar orijinal olduğu iddia edilen kablolar aldım. Hepsi telefonun kendi markasındaydı. En son bir tane alışımda spigen almıştım. O da bozuldu. Bi ara şarj soketim de bozulmuştu yaptırdım. Kablo aldım. Sonra kablo yine bozuldu. Son bir kez kablo almak istiyorum ve artık gına geldi. 'Ultra dayanıklı' gibi rivayet edilen bir kablo gördüm 20 lira civarında. Onu almayı düşünüyorum. Siz ne yapmamı önerirsiniz?

Ne alırsan al, usb portlar ve kablolar dayanıksız. İster istemez gevşeme yapıyor.
Volta XL kabloları pek öyle demiyor ama fiyatı da biraz fazla güzel.
Bu arada kabloyu data olarak kullandığımda hiçbir sorun olmuyor. Bugün yeni bir kablo aldım, çöp. Çok yavaş şarj ediyor. Şarj durumunu kontrol eden bir kaç uygulama indirdim de, 400 ila 1000 mA arası değişiyor bazen eksilere bile iniyor. Bu ne demek? Telefonun orijinal kablosu 1.8 ampermiş. Yani saniyede 1800 mü aktarması gerekiyor? Ve 2.1 alsam ne farklılık gösterir?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı