Sorunu nasıl çözdün?
Onu belirtirsen diğerlerine de yardımcı olabilirsin.
Clipchamp'in açılmamasının sebeplerinden biri Edge'yi sildiğinizde bazı sistem parçaları silindiğinden dolayıymış. Ben bunun farkında olmadan IObit Uninstaller İle Edge'yi ve Edge Webwiew 2'yi sildim. Sonra Edge'in sitesinden Edge'yi kurdum. Ama webwiew kurulmamıştı.
Bende Edge'yi sildiğimde Edge'in kalıntı bıraktığını düşünüp Edge'in kurulumunda hata meydana geldiğini düşündüm. Ve kalıntıda bırakmıştı. Çünkü Edge'de silmeden önceki wp hesabım hala giriliydi. Bende
burdaki videodan kalıntısız kaldırdım. Ondan sonra da
winget install -e --id Microsoft.Edge komutunu CMD(yönetici)'ye yapıştırdım. Edge'yi kurdu. Edge'de bir sıkıntı yoktu. Eski Edge'den bir kalıntı kalmamıştı. Clipchamp'i açmayı bir kez daha denedim ama gene açılmadı. Bende ayarlardan onardım, sıfırladım, kaldırdım tekrar yükledim sonuç değişmedi. Hep aynı ekranda kalıyordu.
Ondan sonra aklıma geldi webwiew2'yi yüklemek.
Burdaki siteye gittim, indirdim fakat webwiew zaten yüklü dedi. Bende ChatGPT'ye detayı detayına açıkladım durumu. Oda bana webwiewin yüklenmiş göründüğünü ama dosyaların ortada olmadığını,
bu siteden offline kurulum yapmam gerektiğini söyledi. Dosyayı yönetici olarak çalıştırdım, sonra bilgisayarı yeniden başlattım. PowerShell(yönetici)'i açtım.
Get-AppxPackage *clipchamp* | Remove-AppxPackage koduyla Clipchamp'i kaldırdım ve MS Store'den Clipchamp'i tekrar yükledim. Mutlu sona ulaşmıştık artık. Umarım yardımcı olmuşumdur.
Sorunu nasıl çözdün?
Onu belirtirsen diğerlerine de yardımcı olabilirsin.
Sana da ayrıca teşekkür ederim yardımcı olduğun için.