Microsoft, DirectX İndirme Bağlantılarını Web Sitesinden Kaldırdı

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
directx-12-logo.jpg

Microsoft, çoğu oyunun çalışması için gerekli olan DirectX sürümlerine ait indirme bağlantılarını sitesinden kaldırdı. Peki bunun sebebi neydi? Microsoft, artık yeterince güvenli olmadığından dolayı SHA-1 ile imzalanmış indirme bağlantılarını sitesinden kaldırmaya başladı. Bunun sonucu olarak DirectX June Redist ve DirectX Web Installer olmak üzere birçok sürüm tarih oldu. Kullanıcılar konuyla ilgili şikayetlerini şirketin destek forumlarında […]

Devamı: Microsoft, DirectX İndirme Bağlantılarını Web Sitesinden Kaldırdı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Ya bunun için çok saçma sitelerden indirdim DirectX 12'yi onlarda da error verdi lanet bir şey ya sonunda bir siteden buldum.

Bende mi sıkıntı var bilmiyorum ama hiç DirectX'i Microsoft'tan indirmdedim ya da ek bir yerden yükleyip kurmadım hep oyunu kurdum onla beraber yüklendi, zaten Steam'den Microsoft Store'dan oyun indirdiğinizde otomatik yükleniyor.

Bende mi sıkıntı var bilmiyorum ama hiç DirectX'i Microsoft'tan indirmdedim ya da ek bir yerden yükleyip kurmadım hep oyunu kurdum onla beraber yüklendi, zaten Steam'den Microsoft Store'dan oyun indirdiğinizde otomatik yükleniyor.
Aynen zaten oyunları yüklerken gerekirse kendisi yüklemiyor mu?

İyi de niye kaldırdıklarını anlayamadım. SHA1'i silip, SHA2 (SHA256) değerini eklemeleri yeterli değil mi zaten? SHA1 değerini sağlamazlar, insanlar sadece SHA256 ile kontrol eder. Bu kadar basit.

Edit: İmzalanmış diyor, orası dikkatimi çekmemişti. Şimdi anladım. SHA1 ile imzalamak yerine SHA2 ile imzalanan dosyayı koyacaklarmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı