Microsoft Edge her açışta beyaz flaş

The Virtuoso

Hectopat
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu kendim kaydettim arkadaşlar. Belki ilgi çeker diye İngilizce başlık ve açıklama yazdım.

Dikkat! Videoyu epilepsi olan birisi izlemesin. Cidden etkilenebilir. Hatta epilepsi hastalarına Microsoft Edge kullanmasını önermem direkt.

Edge her açışta beyaz yanıp sönüyor. Hatta bu beyaz flash sorunu yeni sekme açarken de oluyor. Karanlık mod kullanıyorum ve bu sorun yüzünden ciddi anlamda gözlerim acıyor. Tarayıcıyı açarken gözlerimi kapatıyorum ya da başka tarafa bakıyorum etkilenmemek için. Bu ne iğrenç bir sorun. Birkaç kişi Microsoft'a soru sormuş ancak çözüm bulan yok. Uzun süredir bu durumu yaşıyorum ve Microsoft da uzun süredir bu soruna çözüm bulamadı. Bilgisayara format bile attım yine çözülmedi.

Karanlık modda Edge açınca bu sorunu benden başka yaşayan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayfa yeni açıldığından dolayı böyle oluyor.

Edge yeni sekme sayfası bayağı kötü. Büyük ihtimalle arka plan görselinden dolayı o yüklenme sorunu yaşanıyor. Mue uzantısı kullanmanızı öneririm. Hem daha fazla özelleştirme hem de daha düşük kaynak tüketiyor.

Edge yeni sekme sayfası bayağı kötü. Büyük ihtimalle arka plan görselinden dolayı o yüklenme sorunu yaşanıyor. Mue uzantısı kullanmanızı öneririm. Hem daha fazla özelleştirme hem de daha düşük kaynak tüketiyor.
Herhangi bir eklenti yüklemek istemiyorum. Teşekkür ederim önerin için.

Arkaplan görseli yokken de karanlık modda bu sorunu yaşıyorum. Kaldı ki arkaplan görseli olsun ya da olmasın belki 1 MB bile olmayan düşük bitrate’li bir görsel yükleyemiyorsa bir tarayıcı yazıklar olsun.

Dün Firefox indirdim ve denedim. Firefox’ta böyle bir sorun olmadı. Yağ gibi açılıyor karanlık modda mis gibi. Sanırım uzun süre kullandığım Edge’den sadece bu yüzden vazgeçip Firefox’a taşınacağım.

Windows efektlerini önce performans alıp uygulayın. Sonra tekrar varsayılan ayarlara alın. Harici bir uygulama, bu ayarlar etki ettiyse bozmuş olabilir. Bu görsel efektlerin yüklenmesini etkileyebilir.

2023-08-23_10-32.png

2023-08-23_10-33.png

Benzer şekilde sürücü sorunu da olabilir. Sürücüleri DDU ile kaldırıp tekrar kurman sorunu çözebilir. Bu sorunların Firefox'da yaşanmama sebebi ise, Firefox'un gizlilik odaklı olup Windows'un sunduğu bazı yumuşatma ve görsel efektlerden bağımsız çalışmasıdır.

Uzantıları devre dışı bırakmayı, tarayıcı onarmayı olmazsa en son olarak bağlantıdan tekrar kurmayı deneyin.

2023-08-23_10-34.png

2023-08-23_10-35.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı