Microsoft Edge RAM tüketimini azaltmak mümkün mü?

WDMamilord

Picopat
Daha fazla  
Microsoft Edge RAM tüketimini azaltmak için yapabileceğim ayarlar neler?

Sağ üsten 3 noktaya tıklayıp, ayarlar kısmına girdikten sonra Sistem ve Performans bölümünde bilgisayar için yararlı seçenekler var onlara göz ucuyla bakabilirsin.

Tarayıcıyı kapatınca arka planda çalışmasını kapatabilirsiniz.

Kral. ustte yazanlari yapsan RAM orani duser ama sayin nadide Microsoft, o kadar akilli bir firma oldugundan tarayicisini performansa odakli degil, tasarim ve basitlige odakli yapmis.
Eger baska bir tarayica gecme gibi bir imkanin varsa Firefox veya Ungoogled Chromium kullan kafan rahat olsun.

Sağ üsten 3 noktaya tıklayıp, ayarlar kısmına girdikten sonra Sistem ve Performans bölümünde bilgisayar için yararlı seçenekler var onlara göz ucuyla bakabilirsin.
Daha önce de bakmıştım tekrar baktım grafik hızlandırma bile kapalı ama mesela şuan youtube'da video izlerken 600mb ram gidiyor tarayıcı görev yöneticisinden baktım.

Söylediğin doğru olabilir tarayıcı değiştirmeyi pek düşünmüyorum ram tüketimini azaltabilirsem daha iyi olur diye sordum bunu da.

Ayarları sıfırlamak işe yarıyor mu acaba?

Daha önce de bakmıştım tekrar baktım grafik hızlandırma bile kapalı ama mesela şuan youtube'da video izlerken 600mb ram gidiyor tarayıcı görev yöneticisinden baktım.
Youtube için gayet ideal bir kullanım hocam. Bilgisayarınız iyiyse Grafik hızlandırmayı açmanızı öneririm, özellikle ağır sitelerde performans artışı yaşanır.

Youtube için gayet ideal bir kullanım hocam. Bilgisayarınız iyiyse Grafik hızlandırmayı açmanızı öneririm, özellikle ağır sitelerde performans artışı yaşanır.
Teşekkür ederim ayarları varsayılanlara aldım gereksiz uzantıları kaldırdım ram tüketimi oldukça azaldı dediğiniz gibi bir durumla karşılaşırsam grafik hızlandırmayı etkinleştiririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…