Microsoft Edge Virüs Sorunu

• Konuyu başlatan Inked
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 0
  • Görüntüleme 3.715

Inked

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Geceden bu yana bir problem yaşamaktayım ve Türkçe olarak hiç bir şekilde herhangi bir yazı, makale veya başka bir şey bulamadım bu problemimle ilgili. Yabancı makaleleri de okuduğumda, uyguladığım adımlar beni bir çözüme kavuşturmadı.

Bir anlık bir programı dalgınlığıma gelerek açmam sonrasında, "bu programı nasıl çalıştırmak istersiniz?" sorusuna Microsoft Edge seçmemle birlikte, kabus benim için başladı. Ekli dosyalar olarak görselini eklediğim problemin görüntüsü, Edge'i sildikten sonra oluşmuş son görüntü. Eğer Edge'i silmeseydim, oyun oynarken veya YouTube üzerinde video izlerken birden, MEdge üzerinden reklam sayfaları açıyor veya beni random herhangi bir Türk/yabancı sitelere atıyordu. Tamamen yeni bir pencere olarak. En son çözüm olarak bunu sağlayabildim.

Genel olarak problemim bu şekilde ve çözemiyorum. Yaptığım adımları tek tek atayım;
  • 'Program kaldır veya değiştir' sekmesinden, bilmediğim yabancı programları tamamen kaldırdım.
  • Regedit üzerinde görselde bulunan uzantıyı arattım fakat bir kayıt bulamadığım için bir işlem yapamadım.
  • SUPERAntiSpyware Free Edition kurduktan sonra, programı güncelledim ve yaklaşık 45 dakika boyunca bütün sistemimi tarattım. Çıkan '1011' kötücül değerini de 20 dakika gibi bir süre de temizledikten sonra, bilgisayarımı yeniden başlattım.
  • Microsoft Edge'i bilgisayarımdan kaldırdım ve sistemimi yeniden başlattım.
  • Görselde bulunan alan adına komut penceresinden ping gönderip, sunucu adresini öğrendim. Daha sonrasında ise tekrar komut penceresinden 'netstat -n' komutunu kullanarak, bu sunucudan devamlı bir ping alıyor muyum bunu test ettim ve ne yazık ki alıyorum. (Buna bir çözüm bulamadım.)

En son durum ise dediğim gibi, Microsoft Edge yazılımını bulamadığı için, otomatik internet sayfaları açmak yerine bu şekilde kalıyor. En son bırakabildiğim ve sistemden temizleyebildiğim hali budur. Konu hakkında bilgisi olan veya olmayan, bir önerisi olan & bana en azından fikir verebilecek birileri varsa beni gerçekten mutlu edersiniz. Geceden beri göz kırpmadan bunun çözümüne ulaşmak için uğraşıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

hata.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı