Microsoft Edge vs Chrome

hukukçubey

Hectopat
Son güncellemelerden sonra Edge, Chrome'ye kıyasen daha az RAM kullanıyor. Ancak Edge, Microsoft temalı olduğu için bir türlü yıldızım barışmıyor. Keza Windows da öyle. Abicim ben Gmail kullanıyorum. Neden bana Hotmail, Outlook hesabı açmaya ve bu hesapla oturum açmaya zorluyorsun. Edge de aynı firmanın olduğundan mütevellit aynı sorun ve dayatma. Microsoft'un artık Google markasına yenildiğini özellikle Avrupa ve orta doğu pazarında yenildiğini kabullenmesi lazım bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
mcirosoft ısrarla hotmail' i kullanıcıya dayattığı sürece kaybedecektir!! Ayrıca hala chrome'dan yavaş kalıyor ve bunun sebebi de daha az ram kullanması..

Hotmail Gmail'e karşı ya da Edge Chrome'a karşı kaybetmiş olabilir ama Microsoft hala Google'dan daha büyük. Ayrıca herkes senin gibi bunları kurcalamıyor, ilgisi merakı olmayan özellikle üst yaş grubu insanlar devasa bir piyasa demek ve Windows direk Edge ile geliyor unutmamak lazım.

Edge kullanmak istemezsen Brave kullanabilirsin.

Açıkçası Microsoft Edge gibi bir tarayıcıyı Windows 8 zamanlarında yapsaydı şu an pasta payı büyük olabilirdi ancak saçma bir ilerleme anlayışı olduğunu düşünüyorum ayrıca bahsettiğiniz gibi kendi ürünlerini zorlama politikasını izliyor.

Ancak Edge gerçekten güzel ve hızlı bir tarayıcı.

Şöyle ki, bu ikisi arasından seçim yapmak istiyorsanız kendimce kararım Microsoft Edge'dir. Google Chrome fazla kaynak kullanıyor ve biraz hantal gibi ( bana göre ). Ayrıyeten başka bir tarayıcı kullanmak isterseniz kesinlike Brave kullanmalısınız.

Bu ne abes, ne saçma bir düşünce. Hangi konuda yenildiğini kabul edecekmiş Microsoft? Tarayıcı pazarında mı?
Ben gayet mutlu mesut kullanıyorum ve Alphabet ürünlerini tercih etmiyorum. Chromium altyapısı kullanan Edge'in Chrome'dan ne eksiği var? Tema, eklenti vs. hepsini içeriyor ve Microsoft tarafından tam destek sağlanıyor.
Microsoft Windows en çok kullanılan işletim sistemi iken Google Avrupa'da ceza üstüne ceza yiyor kullanıcıya yönelik çeşitli suçlardan.

Siz benim dediklerimi anlamamışsınız hocam. Yenilmekten kastım : KAÇ KİŞİ GMAİL KULLANIYOR KAÇ KİŞİ HOTMAİL? Windows'un bu dayatması hoş değil. Türkiye'de bile aktif olarak hotmail kullanan kullanıcı oranı %10'u bile bulmaz. Keza Avrupa'da da durum aynı. Ancak buna rağmen Windows, bwnim gmail hesabım ile işletim sistemimde oturum açmama izin vermiyor. Edge'de de aynı şekilde Gmail oturum açıp senkronizasyon yapmama izin vermiyor. Kullanıcı oranlarının bu kadar ezici olduğu yerde microsoft en azından hotmail, outlok dayatmasından vazgeçmeli.

Kişisel bir durum bu. Her şirket kendi güvenlik ve senkronize mail adreslerini kullanmamızı istiyor. Yıllardır “hotmail” uzantılı mail adresini kullanıyorum. Keza “edu” uzantılı mail adresleri office 365 altyapısı ile çalışıyor. Kurumsal firmalar da aynı şekilde.
Avrupa’da “windowslive”, “outlook” uzantılı mail adresler sıklıkla kullanılıyor. Android tabanlı telefonlarda zorunlu Google servisleri hakkında ne diyebiliriz o zaman? Bu da dayatma değil mi?
Kendi tercihim ve güvenlik gerekçeleri olarak “gmail” uzantılı mailimi neredeyse hiç kullanmıyorum. “Hotmail” ve “iCloud” mailimi sıklıkla kullanıyorum. Fakat bunun sonucunda da kapatıp gitsinler, yenildiklerini kabul etsinler gibi bir söylemim yok.

Bu aralar bende Microsoft dayatmalarına ayar oluyorum. Sürekli arama motorum Yandex oluyor. Giriş sayfam Microsoft oluyor. Ama buna rağmen Chrome'a geri dönemedim. Ama her an başka bir tarayıcıya geçebilirim. Bu pis huyunu bir kenara bırakacak olursak her türlü Edge Chrome'u tokatlar (çeviri hariç.) .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…