Microsoft Edge'de bir süre sonra sesin kısılması

208247

Kilopat
Bu sorunu hiç yaşayan var mı? Mesela Youtube'da müzikleri hep %20 ses yükseliğinde dinlerim, Edge'de bir süre sonra, birkaç saat veya 1 gün sonra falan ses yarı yarıya kısılıyor ve o %20 dinlediğim ses yüksekliğini %40'a alarak elde edebiliyorum. Diğer hiçbir tarayıca böyle bir sorun yaşamıyorum. Kulaklık HS80. Windows 11 ve 10'da da oluyor bu durum, aynı yani.

Bu sorunu hiç yaşayan var mı? Mesela Youtube'da müzikleri hep %20 ses yükseliğinde dinlerim, Edge'de bir süre sonra, birkaç saat veya 1 gün sonra falan ses yarı yarıya kısılıyor ve o %20 dinlediğim ses yüksekliğini %40'a alarak elde edebiliyorum. Diğer hiçbir tarayıca böyle bir sorun yaşamıyorum. Kulaklık HS80. Windows 11 ve 10'da da oluyor bu durum, aynı yani.

Saçma olacak ama cihaz eski olsun; yeni olsun internet iyi olsun, Instagram'a girince bir süre sonra videolar kasmaya açılmamaya başlıyor. Uygulamadan çıkıp önbelleği vb. temizledikten sonra da aynı durum söz konusu. Ancak cihaz bir süre dinlendikten sonra Instagram'ı rahat bir şekilde kullanabiliyorsun.

Sadece Edge'de mi yaşıyorsunuz? Mesela benim dizüstü bilgisayarda, aynı anda iki tane ses çalan uygulama açınca bir tane uygulamanın sesi boğuklaşıyor. Buna neden olan ise Dolby ile Windows 10'un uyumsuz olması. Gerçi Windows 8.1 kullanırken bu sorunu yaşadığımı hatırlamıyorum. Belki onda da bu sorun yaşanıyordur.

Bu tarz sorun yaşanınca kullanılman bir ses aygıtını etkinleştir ya da devre dışı bırak yapınca da düzeliyor.

Ayrıca benzer sorunu mikrofon erişimi isteyen bir uygulama olunca da yaşıyorum. Mikrofon erişimini tamamen kapatsam bile bazı uygulamalar mikrofona erişmeye çalışıyor diye düşünüyorum. Tabii yukarıda anlattığım iki ses çalan uygulama olayı bundan bağımsız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı