Microsoft Edge'i desteklenmeyen bir sürümde kullanmak sakıncalı mıdır?

Yeni sürüm çıktığında tarayıcının GitHub sayfasından yüklersin burdan güncellemek yerine. Zaten tarayıcıda Google servisleri olmadığındna otomatik güncelleme de yok güncelleme çıktığı zaman programın github sayfasından indireceksin.
Chromium tabanının tamamen 8.1 üzerinden desteği kalktığında oradan indirse bile açtığında bir hata mesajı alacaktır.

Chromium tabanının tamamen 8.1 üzerinden desteği kalktığında oradan indirse bile açtığında bir hata mesajı alacaktır.
O hata çıkana kadar kullanır artık. Zaten Chromium dışında sadece Firefox var.

Firefox dışındaki tarayıcılar yani Chromium alt yapısındakiler desteklemiyor. Brave, Opera, Chrome, Edge, Vivaldi tarayıcıları Chromium alt yapısını kullanıyor.

Ayrıca Chromium, Chrome Canary'nin bazı Google servisleri olmayan versiyonudur. Chromium olduğundan işletim sistemi ile uyumsuz oluyor. Zaten günlük güncelleme alan geliştirici sürümünün istikrarsızlığı üstüne bir de desteklenmeyen işletim sistemi ile birleşiyor.

Kabaca tarayıcı çökebilir, verilerinizi kaybedebilirsiniz ve güvenlik tarafında Windows ile uyumlu çalışan politikalar tam anlamıyla çalışmayabilir. Yani işletim sistemini yükseltmek ya da Firefox gibi destekleyen tarayıcılar dışında çözümünüz yok.

Windows 10 sisteminizi zorluyorsa donanım takviyesi ya da Linux'a da direkt geçiş yapabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı