Microsoft Flight Simulator 2020 sıfırdan seyrüsefer nasıl yapılır?

Merhaba, oyunda yeniyim. Temel şeyleri biliyorum. Yani bildiklerim (cesna 172 için konuşuyorum). Uçağı kaldırıp indirmek. Bu kadar. Normal bir dar gövdeli yolcu uçağıyla (boing 737 veya A320) ile seyrüsefer nasıl yapabilirim? YouTube'da anlatan var mı? Yani en baştan uçağı hazırlamak istiyorum. Uçağın uçuş bilgisayarına tüm bilgileri de ben girmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, oyunda yeniyim. Temel şeyleri biliyorum. Yani bildiklerim (cesna 172 için konuşuyorum). Uçağı kaldırıp indirmek. Bu kadar. Normal bir dar gövdeli yolcu uçağıyla (boing 737 veya A320) ile seyrüsefer nasıl yapabilirim? YouTube'da anlatan var mı? Yani en baştan uçağı hazırlamak istiyorum. Uçağın uçuş bilgisayarına tüm bilgileri de ben girmek istiyorum.

Anlatan yok ama bakarak öğrenebileceklerin var. SimulasyonTÜRK.

737NG Driver kanalı var Youtube’da. Pmdg 737 videoları çekiyor genelde. ATR videoları da var. AAU2 güncellemesi sonrası 747 ve 787 videoları da yapmaya başladı. Oyundaki A320 en son baktığımda kötü bir uçaktı, FlyByWire A32NX indirin bedava, o uçakla ilgili de pek çok video bulabilirsiniz.

Seyrüsefer planlaması için Simbrief kullanmanızı tavsiye ederim, videolarda da görürsünüz zaten.

737NG Driver kanalı var Youtube’da. Pmdg 737 videoları çekiyor genelde. ATR videoları da var. AAU2 güncellemesi sonrası 747 ve 787 videoları da yapmaya başladı. Oyundaki A320 en son baktığımda kötü bir uçaktı, FlyByWire A32NX indirin bedava, o uçakla ilgili de pek çok video bulabilirsiniz.

Seyrüsefer planlaması için Simbrief kullanmanızı tavsiye ederim, videolarda da görürsünüz zaten.
Hocam oyunun içinde PMDG 737-800 var. 200 TL, alınır mı gerek var mı ? Yoksa dediğiniz şeyi mi indireyim ? Dediğiniz şeyi indirirsem kokpitteki tüm tuşlar aktif hale geliyor mu ?

Ayrıca havalimanları charts'ları da var, onları okuyup algılayabilip uygulamaya geçirmek istiyorum; onu da nereden öğrenebilirim ?

Ayrıca ilk olarak Boing öğrenmem daha doğru olmaz mı ? Airbus daha teknolojik, bazı işleri kendisi otomatik yapıyor ya, o yüzden dedim.

Son düzenleme:
Hocam oyunun içinde PMDG 737-800 var. 200 TL, alınır mı gerek var mı ? Yoksa dediğiniz şeyi mi indireyim ? Dediğiniz şeyi indirirsem kokpitteki tüm tuşlar aktif hale geliyor mu ?

Ayrıca havalimanları charts'ları da var, onları okuyup algılayabilip uygulamaya geçirmek istiyorum; onu da nereden öğrenebilirim ?

Ayrıca ilk olarak Boing öğrenmem daha doğru olmaz mı ? Airbus daha teknolojik, bazı işleri kendisi otomatik yapıyor ya, o yüzden dedim.
PMDG 737-800 2000 TL olsa bile kesinlikle alın diyebileceğim bir uçaktır.
Tüm tuşlar konusuna gelirsek, sanırım Fenix A320 dışında hiçbir uçakta tüm tuşlar aktif olmuyor(abartı bence zaten), o uçak da 50 Pound. PMDG uçaklarında ihtiyacınız olandan çok daha fazla tuş olacak zaten.
Chart’lara gelirsek, google’da ingilizce kaynakları aramanız iyi olur nasıl okunacağıyla ilgili. Simbrief’in paralı aboneliğini alırsanız, tüm meydanların güncel chart’larını da sağlıyorlar.
Bence ilk 737 kullanmayı öğrenin, hem uçması keyifli hem de çoğu sistemi manueldir, mesela motor çalıştırırken pack’leri kapatmaz otomatik sizin yapmanız gerekir. 737’yi öğrendikten sonra 787 ve 747’ye geçtiğinizde çok zorluk çekmezsiniz.
FlyByWire A32NX 737 kadar detaylı değil ama hem bedava hem de default A320’den çok daha detaylıdır, onu da indirin dursun elinizde.
Bir uçak daha tavsiye edeyim, iniBuilds A310 var marketplace’de. O da çok detaylıdır ve bedava.
Son olarak, bu saydığım uçakları öğrenmek gerçekten çok vakit alıyor, önce bi videolara bakın bence para harcamadan, sonra keyif almayabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı