Selamlar.
Benim de çözdüğüm kadarıyla olabileceğini düşündüğüm bir şeyler şeyleri anlatmaya çalışayım.
Uçuş öncesi mcdu (uçuş bilgisayarına) rota irtifa gibi bilgileri girdiyseniz eğer (simbrief tavisye ederim) uçak kendi rotasında girilen bilgiler doğrultusunda gitmek isteyecektir.
Bunlar tamam ise kalkış sonrası itiş kolunu climb a getirdikten sonra autopilot açtığınızda ve otomatik hızı seçtiğinizde ilk olarak uçak "set Speed" de gitmeye çalışır. Bu noktada bu hız Mcdu'daki rota, ağırlık, hava durumu gibi etmenlere göre otomatik seçer. Burnu çok çekiyorsanız uçak hızı tutamaz perdövitese girerek simülasyon biter.
Öğrenme aşamasında havacılık kurallarını pas geçerek belirli irtifa altında hız limitlerini aşabileceğiniz
bir de managed Speed var. Hızı seçtiğiniz duğme çekme itme ve dönme ile yönetilir. Bunlar ile sayısal rakamı ayarlarken set ve managed Speed arasındada seçim yapabilirsiniz.
Maalesef MSFS'de tüm havalimalarında aletli yaklaşma cihazları simule edilmiyor
. Approch Mode'u açıp localiser ve glide slope açtığınızı varsayıyorum ona rağmen uçak line-up olmuyor ve alçalmıyorsa simülasyonda ıfr özellikleri olmaayan bir havalimanına yaklaşma yapıyorsunuz demek olabilir.
Ben biraz şanslıyım etrafımda gerçek Airbus pilotluğu yapan arkadaşlarımdan öğrendim ancak size gerçek bir Simulator deneyimini de tavsiye ederim. Eğer istanbuldaysanız ben flyincockpit diye bir yere gittim çok detaylı anlattılar hobi olarak denemede bile uçağı ve sistemleri gösterdiler. Ev Simulator'ümü ne seviyeye getirebileceğimi orada gördüm diyebilirim. Sizde uçağın yönetimi ile alakalı bilgi ve kısa hobi amaçlı eğitim alabilirsiniz.