Microsoft Flight Simulator Steam Edition Motor Otomatik Çalışma Sorunu

ahmetkaya247

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bugün Steam'den FSX aldım. Videolarda başkalarını izlediğimde adamlar motoru ve diğer şeyleri kendileri ayarlıyor. Ben oyuna girdiğimde motor otomatik olarak açılmış halde geliyor dolayısıyla oynarken zevk vermiyor. Nasıl manuel ayarlayabilirim?

En basit şekilde motorları nasıl kapanır?
"Settings - Control - Buttons/Keys - Engine - Engine (Auto Shutdown) : Ctrl+Shift+E"

2. Seçenek: Oyuna başlarken ilk başta "Cessna 172 skyhawk" uçağını seç ve resimde kırmızı ile çizilmiş yerleri "Off" konumuna getir. Üst menüden (aircraft) tekrar istediğin uçağı seç.

3. Seçenek: Muhtemel izlediğin videolarda olan uçaklar paralı modellerdi. Embraer 175 ve 195 paketini alırsan bu ayarları yapmana gerek kalmaz. "Fsx Dark and Cold Start" şeklinde arama yaparsan istediğine ulaşırsın.

İyi uçuşlar

ayarları dediğin gibi yaptım uçağı seçtim ama uçak resimdeki gibi değildi. Bide bu Cold and Dark dediğin şey başka uçaklarda çıkmıyor mu? Bide shift+1,2,3,4 vs. yapıyorum sadece direksiyon filan dönüyor menülerin açılması lazım değil mi?

steamden başka uçak alsam parayla? senin dediğine para yetmiyor.

Her ücretli uçağın böyle yardımcı araçları yok. FS-X oyununda standart uçaklar malesef yeterli değil. Kabin kontrolleri büyük uçaklarda çoğunda çalışmıyor. Standart halde kontroller %50 çalışıyorsa (Butonlar, ekran panelleri vs.), ücretli versiyonda bu %85-90 çalışıyor.

Oyunu dizüstü bilgisayar ile mi oynuyorsun? Normalde Shift+1,2,3,4,5,6,7,8,9,0 'a kadar olan kombinasyonlar ekran panellerini açar. Klavyede sağ rakam tuşları da (NumLock kapalı halde) uçağın kanatçıklarını, gücünü, frenleri ve tekerlekleri kontrol eder.

Embraer 175&195 DLC paketi neden almalısın? Normal fiyatı (40$) yaklaşık 120TL, Steam versiyon fiyatı ise şuan indirimde 20 TL (Ben 7 ay önce indirimde aldım 17,55 TL). Arasındaki en büyük fark, Steam versiyonunda "WX Radar" yok. Youtube videolarına bir bak derim.

Diğer uçaklar bütçene yetiyorsa onlara da bakabilirsin. Ama çoğu profesyonelce yapılmış uçaklar değil. Bazı uçakların ücretsiz modelleri de var. Yani illaki para harcama. Ama paralı uçak alacaksan benim önerim Embraer (Feelthere), Boeing 737 - 777 (PMDG) gibi uçaklara para ver.

Çok saol

Özür dileyerek son kez bir soru soruyorum bu dediğin paketi alırsam ve araçlardan Dark & Cold seçeneğini işaretlersem tüm uçaklarda motor kapalı gelicek demi?

Paralı uçak alman şart değil. Ama çoğu uçakta fare ile tıklayarak kontrol çalışmıyor. Bu yüzden paralı uçak al demiştim. Ben tam anlatamamışım o kısmı
Tüm fonksiyonlar kapalı başlaman için aşağıdaki iki resimde açıklayayım.

1. : Resimde sol üstte bulunan uçağı seç ve oyuna başla (Cessna C172SP Skyhawk).
2. : Kırmızı ile belirttiğim alandaki fonksiyonları kapat.
3. : Bu ayarları kaydet (Üst menü "Flights - Save Flight) ve üst menüden istediğin uçağı seç. Artık diğer uçaklarda tüm fonksiyonlar kapalı halde başlayacak. Sağ üst köşedeki resimde, diğer uçağı seçtiğimde ayarların kapalı olduğunu göreceksin.

Kaydetme ayarı nasıl olacak?

Şimdi "Neden paralı uçak almalısın?" konusuna cevap vereyim. Diğer uçaklar gibi değil. Embraer uçağında en basitinden FMC ve TCAS sistemleri de var.

FMC nedir? TCAS nedir? Arama yaparak bunları öğrenebilirsin. Burada uzun uzun yazmak istemiyorum.

Umarım yardımcı olmuşumdur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…