Microsoft Gitse Kim Gelecek?

Microsoft kolay kolay batacak gibi gözükmüyor ama bu işler belli olmaz (bknz: IBM). Eğer Windows bir şekilde yok olsa, bence kısa vadede Linux tabanlı işletim sistemleri kullanılacaktı. Her şey EXE'den Linux'e, DLL'den yine Linux'e her şey, Linux'a uyarlanırdı.

Linux kısa vadede günü kurtarsa da daha güvenli, daha işlevsel ve daha standart kullanım bir işletim sistemi oluşturulacak, kendi has işlem çekirdeğine sahip. Bütün yatırıncılar buna basacaktı. 90'lar dönemi gibi çoklu işletim sistemleri (kendine has çekirdekle, Linux'tan bahsetmiyorum) dönemi oluşacaktır yine kısa vadede. Uzun vadede ise tıpkı Windows gibi sadece biri kazanacak.

İşletim sistemi dışı, zaten çoğu Microsoft ürünlerinin birçok alternatifi var, onları saymıyorum.

Ben @Mr.Acar'a tamamen katılmıyorum, Microsoft'un direkt olarak batmayacağı aşikar. O süre zarfında kendimce 2 fikir geliyor aklıma.
  1. Apple Atağı: Mac tabanlı, güncel değil ama her türlü programı destekliyebilecek. Windows 8,8.1, güncellenmemiş 10 gibi düşünün. Ücretsiz olması geçişi arttırır.
  2. Linux Atağı: Ücretsiz, güncel ve kullanımı basitleştirilmiş bir dağıtım ortaya çıkar, hızlı bir gelişim göstereceği için win-win mantığı işler. Lider pozisyona gider, daha sonra farklı şirketleri ataklarına geri kalır. Ne de olsa ücretsiz!

Son düzenleme:
Microsoft'un uzun bir süre içinde batmayacağından eminim ki zaten mesajda da belirttim.

Windows çıkmadan önce macOS zaten vardı. Apple bu konuda hiç ısrarcı değil, olmadı da. Bu tür kulvarlara girmemekte ısrarcılar. Eğer böyle bir düşüncesi olsaydı bunu çok çok daha önceden yapardı. O zamanki şartlar el vermiyor olabilir ancak Apple'ın yine de böyle bir şeye girişmeyeceğinden eminim. Apple göre teknoloji ikiye ayrılıyor;
  1. Apple (yazılımları, bileşikleri OEM parçaları, ürünleri vs...)
  2. Apple olmayanlar.
Linux, lider olur düşüncesini de düşünmüyorum, buna net bir şey diyemem sadece düşünce Başka bir şirket, bambaşka sistemle ünlenecek diye düşünüyorum.

Linux'ta liderlik vasfı yok bir kere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…