Microsoft hesabı çalındı

Arda9710

Centipat
Bugün gün içinde 2 kere tek kullanımlık kod geldi hesabıma ve bunları ben istemedim gece detaylarına bakayım derken bu görüntüyle karşılaştım. Defalarca gün boyu hesabımı ele geçirmeye çalışmışlar. Sıradan bir durum mu yoksa ne yapmamı önerirsiniz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-04-07-00-22-45-550_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-04-07-00-22-45-550_com.android.chrome.jpg
    80,9 KB · Görüntüleme: 51
  • Screenshot_2025-04-07-00-22-53-481_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-04-07-00-22-53-481_com.android.chrome.jpg
    79,8 KB · Görüntüleme: 49
  • Screenshot_2025-04-07-00-22-57-851_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-04-07-00-22-57-851_com.android.chrome.jpg
    80,2 KB · Görüntüleme: 47
Bugün gün içinde 2 kere tek kullanımlık kod geldi hesabıma ve bunları ben istemedim gece detaylarına bakayım derken bu görüntüyle karşılaştım. Defalarca gün boyu hesabımı ele geçirmeye çalışmışlar. Sıradan bir durum mu yoksa ne yapmamı önerirsiniz.

Microsoft'a bilet atabilirsiniz hesabınızı kilitleyebilirler

Aynısı bende de oldu bende şifreyi iptal ettim telefonla giriş yapıyorum mail adresini girdikten sonra bir sayı gösteriyor ekranda o sayıyla aynı olanı telefondan seçiyorsun direkt giriyor öneririm kullanmak için micosoft authenticator kullanabilirsin

Birisi sana kafayı takmış. Hesabın çalınmadığı yani başkasının senin hesabına giremiyorsa sıkıntı olmaz. Sadece başarısız oturum açma der.

Sen yine de şifre değiştir. 2 fakötürlü doğrulama yap. Ondan sonra korkmana gerek yok.

İyi Sosyaller.

Aynı durum bende de var her gün en az 30 defa giriş denemesi yapılıyor. Hesabın tüm güvenlik araçlarını sonuna kadar kullanın umarım sorun olmaz. Ben şahsen ikili doğrulama, kurtarma maili, parolasız hesap, SMS onayı gibi bütün güvenlik araçlarını kullanıyorum.

Microsoft'un kendi web sitesinde, sizinkiyle aynı İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki tane açılmış konu buldum.

Bu iki konuda da verilen cevaplar aşağı yukarı aynı: “Bu durumda yapabileceğiniz pek bir şey yok.” denilmiş.

Genel olarak bunları yazmışlar ancak isterseniz kendiniz de okuyabilirsiniz. Umarım yardımcı olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı