Microsoft hesabı çalındı

furkanaltan47

Centipat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 hafta önce Microsoft hesabım çalındı. Form atmama rağmen red veriyor, ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 1 hafta önce Microsoft hesabım çalındı. Form atmama rağmen red veriyor, ne yapmam lazım?
Şifreni değiştir, ardından 2AD doğrulamasını aç. Şifreniz her yerde kullanılan bir şifre mi? Benim de dün X hesabım çalınmıştı. Şifresini kurduğumdan bir yana değiştirmemiştim. Hiç bir yabancı siteye de girmemiştim. Büyük ihtimal beceriksiz site yöneticileri yüzünden verileriniz çalınıp oradan girmeye çalışmışlardır.

Nasıl çaldırdınız? Steam çaldıranı gördüm, Epic Games çaldıran gördüm ama Microsoft hesabı çaldıran görmedim.

Nasıl çaldırdınız? Steam çaldıranı gördüm, Epic Games çaldıran gördüm ama Microsoft hesabı çaldıran görmedim.
Yukarıda yazdığım gibi. Bazı kayıt olduğumuz sitelerin verileri çalınıyor ve çalan kişiler bu bilgileri alıp Instagram, X, Microsoft gibi çeşitli yerlerde denemeye çalışıyorlar. Bir açık sayesinde de e-posta doğrulamasını atlatabiliyorlar. Ben de saçma sapan sitelere kayıt olurken hep aynı şifreyle kayıt olurdum. X hesabımı kullanmadığım için de o da hep aynı şifredeydi. O hesap çalındı. Yani bilmediğim bir siteden çalınan verim ile X hesabıma girmeye çalıştılar. Neyse ki unuttuğum bir hesaptı aktif hesaplarımda karmaşık bir şifre girerim.

Yukarıda yazdığım gibi. Bazı kayıt olduğumuz sitelerin verileri çalınıyor ve çalan kişiler bu bilgileri alıp Instagram, X, Microsoft gibi çeşitli yerlerde denemeye çalışıyorlar. Bir açık sayesinde de e-posta doğrulamasını atlatabiliyorlar. Ben de saçma sapan sitelere kayıt olurken hep aynı şifreyle kayıt olurdum. X hesabımı kullanmadığım için de o da hep aynı şifredeydi. O hesap çalındı. Yani bilmediğim bir siteden çalınan verim ile X hesabıma girmeye çalıştılar. Neyse ki unuttuğum bir hesaptı aktif hesaplarımda karmaşık bir şifre girerim.
Hocam konu sahibi şifresini değiştirsin sadece microsoft dğeil bilgisiyarada sıçramış olabilir bi kontrol işe yarar.

Hocam konu sahibi şifresini değiştirsin sadece microsoft dğeil bilgisiyarada sıçramış olabilir bi kontrol işe yarar.
Microsoft hesabı üzerinden bilgisayara sızamazlar. Ancak bu senaryo dediğim gibi olmayabilir. Eğer yabancı linklere tıkladıysa tüm hesaplarını çalabilirler.

@furkanaltan47 Aktif hesaplarınızı parola zinciri uygulamaları ile kullanın. Daha karışık şifreler kullanıyorlar bu yüzden de çalınma olasılığı daha düşük. iPhone kullanıyorsanız Parolalar uygulamasını, iPhone harici de Google'nin Şifreler özelliğini kullanabilirsiniz.

Şifreni değiştir, ardından 2ad doğrulamasını aç. Şifreniz her yerde kullanılan bir şifre mi? Benim de dün X hesabım çalınmıştı. Şifresini kurduğumdan bir yana değiştirmemiştim. Hiçbir yabancı siteye de girmemiştim. Büyük ihtimal beceriksiz site yöneticileri yüzünden verileriniz çalınıp oradan girmeye çalışmışlardır.

Geçmiş olsun ama benim hesabın bilgileri değişmiş hesaba giremiyorum bu sebeple herhangi bir işlem yapamıyorum.

Sanırım değişik bir linke basarak oldu.

Microsoft hesabı üzerinden bilgisayara sızamazlar. Ancak bu senaryo dediğim gibi olmayabilir. Eğer yabancı linklere tıkladıysa tüm hesaplarını çalabilirler.

@furkanaltan47 aktif hesaplarınızı parola zinciri uygulamaları ile kullanın. Daha karışık şifreler kullanıyorlar bu yüzden de çalınma olasılığı daha düşük. iPhone kullanıyorsanız parolalar uygulamasını, iPhone harici de Google'nin şifreler özelliğini kullanabilirsiniz.

Aynen öyle bütün hesaplarım çalındı ama bazı hesaplar boş oldugu için ugrasmadım ve onun dışında bütün hesapları aldım Microsoft hariç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı