Şifreni değiştir, ardından 2AD doğrulamasını aç. Şifreniz her yerde kullanılan bir şifre mi? Benim de dün X hesabım çalınmıştı. Şifresini kurduğumdan bir yana değiştirmemiştim. Hiç bir yabancı siteye de girmemiştim. Büyük ihtimal beceriksiz site yöneticileri yüzünden verileriniz çalınıp oradan girmeye çalışmışlardır.
Yukarıda yazdığım gibi. Bazı kayıt olduğumuz sitelerin verileri çalınıyor ve çalan kişiler bu bilgileri alıp Instagram, X, Microsoft gibi çeşitli yerlerde denemeye çalışıyorlar. Bir açık sayesinde de e-posta doğrulamasını atlatabiliyorlar. Ben de saçma sapan sitelere kayıt olurken hep aynı şifreyle kayıt olurdum. X hesabımı kullanmadığım için de o da hep aynı şifredeydi. O hesap çalındı. Yani bilmediğim bir siteden çalınan verim ile X hesabıma girmeye çalıştılar. Neyse ki unuttuğum bir hesaptı aktif hesaplarımda karmaşık bir şifre girerim.
Yukarıda yazdığım gibi. Bazı kayıt olduğumuz sitelerin verileri çalınıyor ve çalan kişiler bu bilgileri alıp Instagram, X, Microsoft gibi çeşitli yerlerde denemeye çalışıyorlar. Bir açık sayesinde de e-posta doğrulamasını atlatabiliyorlar. Ben de saçma sapan sitelere kayıt olurken hep aynı şifreyle kayıt olurdum. X hesabımı kullanmadığım için de o da hep aynı şifredeydi. O hesap çalındı. Yani bilmediğim bir siteden çalınan verim ile X hesabıma girmeye çalıştılar. Neyse ki unuttuğum bir hesaptı aktif hesaplarımda karmaşık bir şifre girerim.
Microsoft hesabı üzerinden bilgisayara sızamazlar. Ancak bu senaryo dediğim gibi olmayabilir. Eğer yabancı linklere tıkladıysa tüm hesaplarını çalabilirler.
@furkanaltan47 Aktif hesaplarınızı parola zinciri uygulamaları ile kullanın. Daha karışık şifreler kullanıyorlar bu yüzden de çalınma olasılığı daha düşük. iPhone kullanıyorsanız Parolalar uygulamasını, iPhone harici de Google'nin Şifreler özelliğini kullanabilirsiniz.
Şifreni değiştir, ardından 2ad doğrulamasını aç. Şifreniz her yerde kullanılan bir şifre mi? Benim de dün X hesabım çalınmıştı. Şifresini kurduğumdan bir yana değiştirmemiştim. Hiçbir yabancı siteye de girmemiştim. Büyük ihtimal beceriksiz site yöneticileri yüzünden verileriniz çalınıp oradan girmeye çalışmışlardır.
Microsoft hesabı üzerinden bilgisayara sızamazlar. Ancak bu senaryo dediğim gibi olmayabilir. Eğer yabancı linklere tıkladıysa tüm hesaplarını çalabilirler.
@furkanaltan47 aktif hesaplarınızı parola zinciri uygulamaları ile kullanın. Daha karışık şifreler kullanıyorlar bu yüzden de çalınma olasılığı daha düşük. iPhone kullanıyorsanız parolalar uygulamasını, iPhone harici de Google'nin şifreler özelliğini kullanabilirsiniz.