Microsoft hesabına başarısız girişimler ve Unusual sign in activity adlı e-posta

Saralondes

Centipat
Daha fazla  
Selam herkese. Bu konu buraya uygun mu bilemedim ama biraz hızlı davranmak istedim; o yüzden kusura bakmayın. Moderatör arkadaşlar uygun bölüm varsa oraya taşıyabilirler konuyu. Bugün e-mailime baktığımda unusual sign. İn activity adlı bir e-posta aldığımı gördüm Microsoft'tan. İşin garip yanı gereksiz postalar kısmına düşmüştü ve kırmızı bayraklıydı. Sonrasında hesabıma yapılan başarısız girişleri gördüm. Hemen hesabımın şifresini değiştirdim ki zaten çift korumalı sistem mevcut. Kolay kolay giremezler sanıyorum hesaba. Endişelenmem gereken bir durum mu bu acaba? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Biraz endişelendim açıkçası. Aşağıya söz konusu girişimlerin ve e-postanın ekran görüntüsünü bırakıyorum.

4.PNG

3.PNG

2.PNG

1.PNG

3.PNG

2.PNG

1.PNG

4.PNG

Hocam hep farklı ülkeden denemişler.

Hocam siz şifreyi değiştirin güvene alın daha da bir şey olmaz gibime geliyor. 2FA açık bırakın.
Sanırsam yoğun bir saldırı var hesaba veya birisi VPN açıp açıp farklı yerlerden girmeyi deniyor endişelenmeyin bu kadar başarız yaptılarsa daha başarılı olamaz tahminimce.

Hocam sanırsam e-posta adresi Microsoft'a ait değil.

Hocam hiç 2FA mesajı varmı e-posta adresinizde?

Yada 2FA sistemine kayıtlı telefon numarasında?

Hocam siz şifreyi değiştirin güvene alın daha da bir şey olmaz gibime geliyor. 2FA açık bırakın.
Sanırsam yoğun bir saldırı var hesaba veya birisi VPN açıp açıp farklı yerlerden girmeyi deniyor endişelenmeyin bu kadar başarız yaptılarsa daha başarılı olamaz tahminimce.
Şifreyi değiştirdim, daha kompleks bir şifre koydum ki önceki de bayağı bir kompleksti. Normal bir durum olamaz sanırım bu. Defalarca denenmiş bir de. Nereden e-postamı bulup yaparlar bunu anlamadım.

Hocam sanırsam e-posta adresi Microsoft'a ait değil.

Hocam hiç 2FA mesajı varmı e-posta adresinizde?
Yada 2FA sistemine kayıtlı telefon numarasında?
Hocam bu gereksiz maillere düşen mailden başka hiçbir uyarı, mesaj falan yok ne yazık ki. 2FA sistemini tekrar kontrol ettim, numaramı tekrar ekledim ne olur ne olmaz diye. Zaten ekliymiş numaram da.

Bir de ek olarak, internetten baktım da bu tarz maillerin sahte olma ihtimali var imiş. Çoğu kişiye gelmiş böyle bir mail. Birkaç blog yazısı okudum fake mail olduklarına dair ama yine de şüpheli bir durum. Mail haricinde giriş etkinliğine baktığımda durum yine ortada yani. Defalarca girilmeye çalışılmış.

Hocam bu mail adresi Microsoft'a ait değil.

O resimler nereden peki?

Şifreyi değiştirdim, daha kompleks bir şifre koydum ki önceki de bayağı bir kompleksti. Normal bir durum olamaz sanırım bu. Defalarca denenmiş bir de. Nereden e-postamı bulup yaparlar bunu anlamadım.

Hocam bu gereksiz maillere düşen mailden başka hiçbir uyarı, mesaj falan yok ne yazık ki. 2FA sistemini tekrar kontrol ettim, numaramı tekrar ekledim ne olur ne olmaz diye. Zaten ekliymiş numaram da.

Hocam herhangi bir linke tıklayıp veya crackli bir şeyler indirmeyi denediniz mi son günlerde.

Hocam bu mail adresi Microsoft'a ait değil.

O resimler nereden peki?
Ekran görüntüleri kendi Microsoft hesabımın giriş etkinliğinden alınma. Az önce aldım hepsini başından sonuna kadar.
Hocam herhangi bir linke tıklayıp veya crackli bir şeyler indirmeyi denediniz mi son günlerde.
Yok hocam, zannettiğim kadarıyla hiç öyle bir etkinlikte bulunmadım. Zaten hassasım bu konularda. Emin olmadığım yerlerden indirme yapmam ki yapmıyorum da zaten hiç neredeyse.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı