Microsoft hesabına yıllardır farklı konumlardan başarısız girişler yapılıyor

Veloxity

Hectopat
Daha fazla  
Sorum başlıktaki gibidir. Yıllardır Amerika, Ukrayna, mısır gibi ülkelerden hesabıma başarısız girişler yapılıyor. Her gün her saat. Neden oluyor bilginiz var mı, veya çözümü?

Sorun değil. Dünya çapında bulunan hackerlerin kullandığı bir teknik. Hatta bunu özellikle birisi değil bir yazılım sürekli arkaplanda yapıyor. Açık bulunan sitelerden kullanıcıların mail adreslerini buluyorlar ve sürekli şifrelerinin denendiği bir sunucuya aktarıyorlar. Sunucu arka planda sürekli proxy değiştirerek maillere giriş yapmaya çalışıyor. Aynısını bende yaşıyorum günde binlerce kez farklı ülkelerden mail giriş denemeleri yapıyorlar. Ancak hacker arkadaşlarımız muhtemelen bilgisiz çünkü hesaplarınız iki faktörlü kimlik doğrulamalarıyla çalışır. Biz bunlara lamer diyoruz, yani internet ortamında hacker gibi davranıp kendini bir şey sananlar.

Sorum başlıktaki gibidir. Yıllardır Amerika, Ukrayna, mısır gibi ülkelerden hesabıma başarısız girişler yapılıyor. Her gün her saat. Neden oluyor bilginiz var mı, veya çözümü?
Daha önce benim de Microsoft hesabıma o şeklide girilmişti. Kaspersky Password Manger gibi şifre oluşturucuları kullanarak her ay şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Bununla ilgili bir konum var oraya yazdığım açıklama ve mesajlara bakabilirsiniz, botlarla şifre deneye deneye hesaba girmeyi deniyorlar.

Sorun değil. Dünya çapında bulunan hackerlerin kullandığı bir teknik. Hatta bunu özellikle birisi değil bir yazılım sürekli arka planda yapıyor. Açık bulunan sitelerden kullanıcıların mail adreslerini buluyorlar ve sürekli şifrelerinin denendiği bir sunucuya aktarıyorlar. Sunucu arka planda sürekli proxy değiştirerek maillere giriş yapmaya çalışıyor. Aynısını bende yaşıyorum günde binlerce kez farklı ülkelerden mail giriş denemeleri yapıyorlar. Ancak hacker arkadaşlarımız muhtemelen bilgisiz çünkü hesaplarınız iki faktörlü kimlik doğrulamalarıyla çalışır. Biz bunlara lamer diyoruz, yani internet ortamında hacker gibi davranıp kendini bir şey sananlar.

🤣 Anlıyorum hocam. Hesabım olabildiğince güvende kullanmadığım bir hesabı çalmışlar, oradan da kullanmadığım eski bir Steam hesabımı çalmışlar. Bu benim ana hesabım olduğu için ve biraz korktuğum için sorayım dedim. Şu aralar hesaplarım güvende değil ne yaptım da böyle oldu bilmiyorum. Kullandığım sitelerdede sorun görünmüyor. Yine düzenli testlerimi yapıyorum. Teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı