Microsoft hesabında yüzlerce başarısız giriş denemesi gözüküyor

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba.
Bu 1 yıldır var ve hala olduğunu gördüm. Biraz endişelenmeye başladım açıkçası neden olabilir bu? Şifre değiştirdim tel no, yedek mail, 2 aşamalı doğrulama hariç her şey var. 2 aşamalıyı koymak istemiyorum çünkü doğrulama kodunu kaybedersek bir daha hesaba erişim sağlayamıyormuşuz.
Sizce neden olabilir bu kadar? Yüz, bin, milyonlarca vardır belki de. Endişelenmeli miyim?

Mail adresiniz bir yerlerde ifşa olmuş belli ki. Eğer mail değiştirmek istemiyorsanız çözüm sadece şifre değiştirmek değil.

1 - Çok zor şife kullanın mesela atıyorum 50-60 hanelik sembollü.
2 - 2 adımlı SMS koruma açın(yedek kod veya microsoft authenticator da var ama ben bunları hiç kullanmadım)

3 - Esas yapmanız gerek şey sanırım hesaba giriş için diğer isim koymak. Ben denemedim ama şöyle bir şey. Mesela adresiniz 1903brk1903@outlook.com diyelim yani oturum açarken bunu kullanıyorsunuz diyelim. Hesabınıza oturum açmak için ayarlardan diğer isim koyun mesela brk1903brk1903@outlook.com olsun. Bundan sonra oturum açarken bu ismi kullanacaksınız ve böylelikle bu yeni isminizi muhtemelen bilmeyecekleri için hesabınıza bilinmeyen isteklerin artık gelmemesi lazım.
Bir siteye üye olurken galiba yine eski tarzda 1903brk1903@outlook.com yazacaksınız e-posta yerine ama mailde oturum açarken brk1903brk1903@outlook.com kullanacaksınız.
Yanlış bilmiyorsam işleyiş böyle olması lazım.

Son düzenleme:
Hocam ne yaptınız e posta birleşmiş milletlere dönmüş . Nasıl oldu bu arada?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…