Microsoft “hesabınızda olağan dışı giriş tespit ettik” uyarısı

461988

Hectopat
Hocalarım merhaba. Microsoft hesabıma giriş yapayım dedim ve “hesabınızda olağan dışı giriş tespit ettik” benzeri bir uyarı karşıladı. Sonradan girişlere baktığım zaman Finlandiya da bulunan helsinki üzerinden giriş yapılmaya çalıştığını gördüm. Şifreyi daha güçlü yaptım. Fakat bu kullanıcı birkaç gün önce giriş yapmış. Veri çalma gibi bir ihtimali var mı?

Not: Ben hesabın bilgilerini (özellikle son zamanlarda) paylaşmadım.

Son düzenleme:
Son zamanlarda benim de birçok hesabıma giriş yapılıyor. Bu Microsoft, Facebook, Discord, Spotify gibi. Ama ilginç olan bu insanların hesaba girip hiçbir şey yapmamaları o yüzden hep geri alıyorum. Hiçbir cihazım da virüs yok.

Muhtemelen bir virüs yediniz. Yapmanız gereken şey bilgisayarınızı formatlamak. Formatladıktan sonra şifrelerinizi değiştirebilirsiniz.
Bazı virüsler tespit edilemeyebilir.

Muhtemelen bir virüs yediniz. Yapmanız gereken şey bilgisayarınızı formatlamak. Formatladıktan sonra şifrelerinizi değiştirebilirsiniz.

Bazı virüsler tespit edilemeyebilir.

Virüs bulaşmış olma ihtimali çok düşük. Bilgisayar üzerinde format attığımdan beri virüs riski olan bir şey yapmadım.

Bana da uyarılar dün geldi. Şifremi değiştirdim, koruma falan koydum. Bugün anneme de aynı uyarılar gelmiş. Sadece bana gelse bilgisayardan bulaştı derdim ama anneme de geliyor ve başarılı bir şekilde giriş de yapmışlar. Bugün yine girmeye çalışmışlar ama şifre farklı diye mi bilmiyorum başarısız olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…