Herkese merhaba,
Microsoft sitesinden aylık olarak Office yazılımı satın aldım. Uygulamasına tıkladığımda resimde ki gibi hata almaktayım. Bu hatanın çözümü var fakat kayıt defterinde böyle bir dosya yok.
Denediğim çözüm:
Regedit penceresinde sol taraftaki menüden “computer” seçeneğine tıklayın.
Ardından, HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Office\16.0\ Burada, “officeupdate” adlı bir klasör bulunmaktadır. Bu klasörü seçerek silin.
Şimdi bilgisayarınızı restart edin ve Office 365 programlarını kurmaya tekrar deneyin.
Fakat konumda belirtilen klasör yok. İşletim sistemi olarak Windows 11 Home kullanıyorum. 1-2 Saattir bununla uğraşıyorum bir türlü çözemedim. Belki bilmediğim ekstra bir şey vardır diye konu açtım. Destekleriniz için teşekkürler.
Büyük ihtimalle daha önceki yüklediğiniz güncelleme kanalı LTSC ya da VL sürümlerinden biri kaltıntı olarak kalmış olacak ki Office 365 sürümünü o kanallardan yükleyemezsiniz. Başka office programı kurulu ise onları sistemden kaldırın. Ardından bu linkten Office Tool Plus uygulamasını indirin klasöre çıkartın.
Ekran görüntüsündeki gibi araç kutusu alanından Office kaldıra tıklayın. Bittiğinde bilgisayarı yeniden başlatın. Sonra Microsoft'un sitesine girip tekrardan abonelikler kısmından Office yükleyiciyi indirin, normal şekilde yükleyin. Daha önce başıma geldiğinde bu şekilde çözmüştüm.