Microsoft Store açılmıyor

NIGHT_OWL

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Donanım Özelliklerim
Radeon Yazılım Sürümü - 25.03.1
Grafik Yonga Seti - AMD RADEON RX 7700XT
Bellek Boyutu - 16180 MB
M2 SSD - Corsair MP600 PRO LPX 1TB PCIe Gen4
M2 SSD - MLD M700 2TB 7000MB-6850MB NVMe 2280 SSD
Bellek Türü - GDDR6
Çekirdek Saati - 2605 MHz
Windows Sürümü - Windows 11 Pro (64 bit)
Anakart - MSI Mag B650 Tomahawk
Sistem Belleği - 32GB ( 6000 Mhz)
CPU Türü - AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHz
Sıvı Soğutma - Nzxt Krak
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
Kingston
Ekran kartı
RX560
Anakart
A320
Öncelikle merhaba Microsoft Store açılmıyor. Tüm yöntemleri denedim forma atmadan ne yapmalıyım? İşletim sistemim Windows 11.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç mi açılmıyor yoksa açılma ekranı geliyor ama dönen şey takılı mı kalıyor yoksa açılma ekranı gelip direkt kapanıyor mu?

Bunları deneyebilirsin.

Microsoft Store ile alakalı olan bu hizmetleri kesinlikle aç.

• Windows Lisans Yöneticisi Hizmeti
  • Microsoft Store Yükleme Hizmeti
  • İstemci Lisans Hizmeti (ClipSVC)
  • AppX Deployment Service (AppXSVC)
Bu hizmetleri açtın ve bilgisayarını yeniden başlattın ama sorun çözülmediyse bunları dene.
Sorun gidericilere gir ve Windows mağazası uygulamaları sorun gidericisini çalıştır.

Eki Görüntüle 1518785

CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve bunları tek tek yaz, bitince diğerine geç.

Kod:
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

CMD'yi tekrar yönetici olarak çalıştır ve bunları yaz.

Kod:
ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew

Bir de bu uygulamayı dene, bazen Microsoft Store sorunları çözebiliyor.

PowerShell ile Microsoft Store'u sil ve yeniden yüklemeyi dene. Bu işlem, biraz riskli olabiliyor. Sistem geri yükleme noktası oluşturmanı öneriyorum.

Microsoft Store'u silmek:

• PowerShell'i yönetici olarak çalıştır.

Kod:
get-appxpackage *windowsstore* | remove-appxpackage

Microsoft Store'u geri yüklemek:

Kod:
Get-AppXPackage *WindowsStore* -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Tüm Windows uygulamalarını + Microsoft Store yüklemek:

Kod:
Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Sorun çözülmezse başka çözüm yolları deneriz.

Sorunum biraz garip sadece Microsoft Store ile sınırlı değil Microsoft'a ait hiçbir şey açılmıyor Xbox, postalar hatta sol allta olan hava durumu yeri bile açılmıyor üstteki attıklarınızı tek tek denedim fakat hâlâ bir sonuca ulaşamadım. @Prime777

Sorunum biraz garip sadece Microsoft Store ile sınırlı değil Microsoft'a ait hiçbir şey açılmıyor Xbox, postalar hatta sol allta olan hava durumu yeri bile açılmıyor üstteki attıklarınızı tek tek denedim fakat hâlâ bir sonuca ulaşamadım. @Prime777

"Tüm Windows uygulamalarını + Microsoft Store yüklemek" seçeneğini denediniz mi?

"Tüm Windows uygulamalarını + Microsoft Store yüklemek" seçeneğini denediniz mi?

Her şeyi denedim olmuyor servisler kısmından açılması gereken yerleri dahi açtım kontrol ettim hâlâ aynı sorun.

Her şeyi denedim olmuyor servisler kısmından açılması gereken yerleri dahi açtım kontrol ettim hâlâ aynı sorun.

Bu sorun ne yaptıktan sonra orataya çıktı? Windows Update yaptıktan sonra mı yoksa bir Tweak programı kullandıktan sonra mı ya da kendi kendine mi oldu?

@NIGHT_OWL son olarak bu yöntem ile Microsoft Store'u yeniden kurmayı deneyin. Güncel Windows 10 versiyonu ve Microsoft Store varken çalışır mı emin değilim. Bunu yapmadan önce sistem geri yükleme noktası oluşturmanız iyi olabilir.

Bu sorun ne yaptıktan sonra orataya çıktı? Windows Update yaptıktan sonra mı yoksa bir Tweak programı kullandıktan sonra mı ya da kendi kendine mi oldu?

İlk olarak dün Xbox üzerinden oyun indiriyordum birden oyunun indirmesi durdu ve Microsoft Store açılmadı. Bende ardından Windows uygulama ayarlarından Microsoft storu ön belleğini temizledim ve onar yaptım ardından bilgisayarı kapatım açtıktan sonra bu sorunlar oldu.

İlk olarak dün Xbox üzerinden oyun indiriyordum birden oyunun indirmesi durdu ve Microsoft Store açılmadı. Ben de ardından Windows uygulama ayarlarından Microsoft storu ön belleğini temizledim ve onar yaptım ardından bilgisayarı kapatım açtıktan sonra bu sorunlar oldu.

Ayarlar uygulamasını onar ya da sıfırla pek hatırlamıyorum, yapmıştım ayarlar uygulaması bir daha açılmamıştı Powershell komutuyla bir şekilde düzeltmiştim. Buna benzer bir durum olmuş sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı