Microsoft Store güncellenmiyor

Daha fazla  
Sorun bir zamanlar regedit dosyalarını bilgisayarı hızlandırmak için değiştirmemle birlikte oldu, üstünden epey bir vakit geçti ve ne değiştirdiğimi hatırlamıyorum, pek üstüne düşmemiştim ancak şimdi Minecraft Java Edition aldım ve Launcher yüklenmiyor, sorunun temel sebebinin ne olduğunu tahmin edebiliyorum.

Microsoft Store'da herhangi bir şekilde uygulama yükleyemiyorum ve güncelleme yapamıyorum, Xbox güncellemesi Store'da görünmüyor ve uygulamalar Update ayarı kapalı olduğu için yüklenemediğini söylüyor.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

1636054009115.png

Xbox yükleyicisi*

1636053398329.png

1636053522506.png

1636053574959.png

1636053595524.png

1636053650927.png

Burada bahsettikleri yöntemleri denerken böyle bir sorun ile karşılaştım.

1636053925095.png

Şu an sorun temel olarak Store'un Xbox'ı güncelleyememesinden kaynaklı sanırım.

Bu genelde çok sıkıntılı bir durumdur. Ama size birkaç çözüm önerisi yolu sunacağım.

1) başlangıç'a sağ tıklayıp çalıştır'ı açın ve wsreset.exe'yi çalıştırın.

2)ayarlar'dan sorun Giderme'ye gelin ve Windows mağazası uygulamaları'na gelin. Talimatları izleyin.

3)ayarlar'dan uygulamalar'a gelin. Micrososft Store'u bulun ve sıfırla'ya tıklayın.

bir sonraki önereceğim çözüm çok riskli bir işlem olduğundan son çare olmalıdır.

4)hiçbiri işe yaramadıysa Store'u silip tekrar kurmalısınız.

• İlk ve en önemli adım Windows güvenlik duvarı açık olmalı. Aksi takdirde bu işlemler Store'u çıkışsız bir döngüye sokar.

• İşe yaramazsa Ara'dan PowerShell'i yönetici ayrıcalıklarıyla çalıştırın.

• Açılan PowerShell'e get-appxpackage -allusers yazın ve Enter'a basın. Burada packagefullname yazan satırdakileri kopyalayın.

• remove-appxpackage yazın. Sonra kopyaladığınız satırı yapıştırın.

• Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

• PowerShell'i yine yönetici olarak çalıştırın. Ve aşağıdaki kodu girerek Store'u tekrar yükleyin.

• Get-AppxPackage -allusers Microsoft.WindowsStore | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Maalesef bu konuda bilgim yok ama şöyle bir şey buldum isterseniz deneyin.

Güncellemeleri yükleyip kurmayı denemek bir çözüm olabilir. Güncellemede uygulamalar reset'leniyor olabilir.

Bu arada Windows güvenlik duvarı'nı kontrol et. Eğer kapalıysa ve açılmıyorsa bir virüs taraması yürüt. Silip geri yüklemek zaten son çare olmalıdır. Aklımda birkaç şey daha var ama araştırmam lazım :). O yüzden şimdilik fikirlerim bu kadar.

ms-settings:windowsupdate?activationSource=SMC-IA-4027338

Güncellemeleri yükleyip kurmayı denemek bir çözüm olabilir. Güncellemede uygulamalar reset'leniyor olabilir.

Bu arada Windows güvenlik duvarı'nı kontrol et. Eğer kapalıysa ve açılmıyorsa bir virüs taraması yürüt. Silip geri yüklemek zaten son çare olmalıdır. Aklımda birkaç şey daha var ama araştırmam lazım :). O yüzden şimdilik fikirlerim bu kadar.

ms-settings:windowsupdate?activationSource=SMC-IA-4027338
Windows güncellemesi bulunmamakta, güvenlik duvarında bir sorun yok, silip yükleme de yukarıda attığım resimdeki hata yüzünden olmuyor.

Nasıl olacak bu, bir türlü anlam veremiyorum.

Açıkçası bende de çözümler tükendi diyebilirim.:(
Tüm bilgilerinizi yedekledikten sonra "üzerine yazma" ayarıyla bir format denenebilir.
Normal format atar gibi flaşı takın. Çıkan Windows setup penceresinde önce size birkaç şey soracak. Ondan sonraysa iki seçenek sunacaktır:

1636121626061.png

Burada yükselt'i seçerseniz normalde dosyalarınız etkilenmeden format atmış olursunuz ama bir sorun çıkması halinde tedbir için siz yine de her şeyi yedekleyin bence :)

Önemli bilgi: Windows'un içinde yeni başlangıç diye bir ayar vardı önce ona göz atın bence hocam şimdi geldi aklıma.

Sorunu Windows Media Creation Tool ile çözdüm, Windows'u tekrar yükledim :)

Bu videoda bulunan 2. yöntem ile dosyalar silinmeden Windows'u tekrar yükledim, @kasarlidurum yardımınız için teşekkür ederim, video benzer sorun yaşayanlar olursa diye var, asıl olayı siz çözdünüz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı