Önceden Microsoft Store açılmıyordu ama silinmemişti açılmadığı için YouTube'dan Microsoft Store nasıl açılır diye arattım ve videodaki her şeyi yaptim yaptiktan sonra Microsoft storun silindiğini gördüm. Nasıl indirebilirim? Son olarak GitHub'tan kod atıyorlar bunun için GitHub kodu atacaksanız bana nasıl yapacağımı anlatın rica ediyorum.
Boşuna yaptığımı anladım Windows Defender'daki bazi dosyalar ve galiba virus olduğu için bilgisayar hiçbir indirdiğim dosyayı (yakın zamanda) açmıyor diğer indirdiklerime baktım. Bilgisayara format atacağım yardım eden herkese çok teşekkür ederim.
Blaming Microsoft-Store-UnInstaller/Packages/Microsoft.WindowsStore_12107.1001.15.0_neutral___8wekyb3d8bbwe.AppxBundle at master · QuestYouCraft/Microsoft-Store-UnInstaller
Install/Uninstall Microsoft Store. Contribute to QuestYouCraft/Microsoft-Store-UnInstaller development by creating an account on GitHub.github.com
PowerShell'den yönetici olarak gir;
Get-appxpackage *windowsstore* -allusers | foreach {add-appxpackage -disabledevelopmentmode -register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
Buradan indir.
Bir de bunu dene ama yine manuel oluyor, işe yaramayabilir. Zaten o kod denendi.
Hem böyle bir hata veriyor dosyayı açarken hem de kodu yazınca hata veriyor.
Windows guvenlik duvari hizmetini calistirin. Bir hizmet kapali oldugundan hata verıyor dedigim gibi.
Windows güvenlik duvarı açılmasına izin vermilmiyor virüs mü bilmiyorum ama taramada yaptım olmuyor son bir kere daha deneyim.
Değiştirdiğimde böyle bir hata veriyor.
İzin vermiyor olabilir, bazi sistem ust hizmetleri boyle oluyor, ya kabul ediyor deger degismiyor, ya da kabul etmiyor. Bir tane daha ayni isimli Regedit girdisi varsa onu deneyin. Bazen alt girdisi olabiliyor birbirinin.
Bunu da yonetici olarak calistirip, islem tamamlandigi zaman yeniden baslattiktan sonra yine de o hizmet calismazsa CMD komutuyla acmayi deneriz. Olmazsa da yapacak bir şey yok.
Download Tweaking.com - Set Windows Services To Default Startup - MajorGeeks
This will set the Windows services to their default startup state. This will set the services startup by the "sc config" command and not by the registry. This tool is also a part of Windows ...m.majorgeeks.com
Bu arada, Comodo firewall ya da guvenlik yazilimlarinin guvenlik duvarlari da guvenlik duvarini kullandigindan PowerShell komutunun calismasi icin gerekli hizmeti acabilir.
Tweakingi indirdim kurdum kurulum bitince yeniden başlattım ama işe yaramadı kaspresky kuracağım deneyeceğim.