Microsoft Store'dan indirme yapılmıyor, Windows Update hata veriyor

LeadGuitarist96

Decapat
Daha fazla  
RAM
Gskill 2x8GB Ripjaws V 3200mhz cl16 ddr4
SSD veya HDD modeli
SanDisk Ultra 3D 500GB nvme, KIOXIA Exceria 960GB
Ekran kartı
RTX 3060 Ti
Anakart
Asus x570-p
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600x
Merhabalar,

Dün sorunsuz çalışan bilgisayarım, bugün işten geldikten sonra açtığımda deyim yerindeyse kafayı yedi. Ses yoktu, her şeyi yaptım cihazları gördü ama hala yoktu. Neyse format attım rahat nefes aldım. Birkaç el oyun attım her şey iyi hoş. Sonra Xbox indirmek için Microsoft Store'a girdim, hiçbir şey indirmiyordu. Windows Update vardır belki dedim baktım, "hatayla karşılaşıldı güncelleştirme hizmetine bağlanamadık." hatası almaya başladım. İnternette YouTube, forumlar derken her şeyi denedim fakat yine düzelmedi. DNS sorundur belki değiştireyim dedim bağlantı ikonuna sağ tıklayıp "ağ ve internet ayarları ögesini açın" kısmına geldiğimde anında atıyor. Üstüne üstlük internet erişimim olmasına rağmen "bağlı değil" uyarısı var. Bunu yazarken fark ettim, Ethernet ile bağlıyken "ıdentifiying... Internet erişimi yok" yazıyor ama akşamdan beri sorunsuz internet erişimim var. Yarın sabah iş var uyku girmedi sizlere danışayım istedim. İlk konu başlığım olacak, eğer kurallara karşı bir hareketim olmuşsa affola.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (1).png
    390,4 KB · Görüntüleme: 83
  • Ekran Görüntüsü (2).png
    390,6 KB · Görüntüleme: 83
  • Ekran Görüntüsü (9).png
    455,2 KB · Görüntüleme: 92
Kurulumu yeni yaptıysan eğer kurulum yaptığın ISO dosyasında sıkıntı olabilir.
Çalıştır ı açıp services.msc ile hizmetleri açıp Windows Update servisinin açık olup olmadığını kontrol et.

ISO ile değil kurtarma olarak sıfırladım. Servisler çalışıyor.

Hiç bir hata bulamadı maalesef.

Tahminimce proxy ve dns ayarlarından dolayı microsoft'un serverlarına ulaşamıyorum. Bu sebepten dolayı da servislere ulaşamadığım gibi internete de çıkamadığımı gösteriyor windows. Bir kaç çözüm yolu var. Onları yapıp buraya yazarım ilerleme sürecini.
Temiz kurulumdan sonra bu sefer düzeldi.
Destekleriniz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…