Microsoft Store'den Linux kurulursa Windows silinir mi?

Vnc kullanılarak ekran alabilirsiniz.

3.parti sanal makine kullanmadan sisteme sanal makine kuruyorsunuz bu yüzden silinmez.
Bir yorumda Linuxun cmd den bir komutla full indirilebileceği yazıyordu.

Bir yorumda Linuxun cmd den bir komutla full indirilebileceği yazıyordu.
Tabii konuyu görünce bir gireyim dedim pek benlik değil

Hocam şöyle yapsam, ilk önce yeni bir disk oluşturup oraya kursam. 400 GB'lik bir HDD diskim var yarıya bölüp diğerine Linux kursam ve o diskide boottan başlatsam olur mu?
Hocam dualboot yapabilirsiniz Mint kurabilirsin ilk defa kuracaksan

Hocam benim dediğim yöntem olur mu?Bu konular hakkında pek bilgim olmadığı için karar veremedim.

En son çare sanal makine.

Hocam benim dediğim yöntem olur mu?Bu konular hakkında pek bilgim olmadığı için karar veremedim.

En son çare sanal makine.
Hocam aynı şeyi gösterdim olur rehberde detaylı anlattım hiç disk ayırmana gerek yok rehbere bakabilirsin.

Orada gördüğün şey WSL için dağıtımlar. Nasıl kuracağına, kullanacağına dair bilgiyi microsoftun kendi dökümantasyonundan edinebilirsin. WSL'in microsoft store versiyonu nasıl bilmiyorum ama tercihen direkt cmd ya da powershell üzerinden WSL2 kullanarak Windows'un içine farklı Linux dağıtımları kurup Windows'un içinde kullanabilirsin. Daha çok terminal uygulamaları kullanmak için rahat ama onlarla sınırlı değil tabi kendi arayüzüne sahip uygulamalar konusunda kendi tecrübeme göre bir tık buglı ve yavaş.

Hocam aynı şeyi gösterdim olur rehberde detaylı anlattım hiç disk ayırmana gerek yok rehbere bakabilirsin.

Hocam tamamdır. Denemeye çalışacağım, olursa yazarım. Zaten yeni format attım, yanlış bir şey yaparsam tekrar format atarım.

Yanlış bilgi vermeyelim hocam Linux Windows üzerindede çalıştırılabilir illa USB'den boot etmesine gerek yok.

Hocam arkadş Windows'u silmekten bahsettiği için onu dedim. Virtual machine kurabileciğini ben de biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…