Microsoft Wireless Desktop 3000 USB Kablosu Kırılması

TeomanAksoy

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba forumdaşlarım. Benim klavye-mouse setimin USB kablosu seyahat sürecinde oluşan talihsiz bir durum sonucu alt tarafı yuvasından ayrıldı ve üst kısmı kalkık bir şekilde kaldı. Ne kadar uğraştıysam da yerine oturtamadım. Kendisinin üst kısmı USB yuvasına giriyor fakat mouse ve klavye uygulamıyor. Alt tarafını kaldırdığımda 4 adet ince kablonun aralarındaki giriş kısmına girili olduğunu görüyorum fakat ne hikmetse algılamıyor.

Sorunu çözmek için fotoğraf istenilirse ayrıntılı fotoğraf koyabilirim. Ne yapabilirim?

NOT: Belki işe yarar diye söyleyeyim TEKNOSA'dan almıştım Adana/Optimum. Mağazaya gidip bu durumu sormak aklıma geldi fakat yapıp yapmamak arasında kaldım.

Edit 1 : Arkadaşlar korkanın çocuğu olmaz deyip ucunu iyice gerdim ve garip bir durumla karşılaştım. USB ucu zorlandığı için içinden kablo geçen kısmı ikiye ayrılmış ikisini bir arada kablolar tutuyor ve gördüğüm kadarıyla kablolar zarar görmemiş. Bu yüzden uğraşsam da ucunu çıkartıp derin inceleme yapamadım. Yani kablolar iki parçayı sımsıkı tutuyor diyebilirim. Şayet kendimi şanslı buldum bu konuda çünkü kablo zarar görüp ön parçayı bıraksaydı leptopun girişinde takılı kalabilirmiş. Bu da bayağı baş ağrıtıcı olurdu,

SS:

4gBdoL.png

Son düzenleme:
Bir USB kablo al. kabloyu kes ve bu kablo ile lehimle.
USB kabloyu kesip lehimlemek derken hocam? Neresini kesip hangisine lehimlemem gerekiyor?

Bir de Teknosa veya bir elektronikçi bu işi yapabilir mi, çözüm için teknosa ya götürmem mantıklı bir seçim olur mu?

Arkadaşlar şu an usb nin ucu biraz yamuk ama zorlayınca bilgisayara giriyor kendi ucunu mu lehimletmeliyim yoksa başka bir usb kablosunun ucunu mu lehimletmeliyim?

Bir de lehim muhabbetini kimler yapıyor? Teknoservis diye geçen bir yer var bizim evin burasında 300 metre ötemde de elektronik eşya tamiri yapan bir yer var ikisinden birisi olur inşallah. Yarın öğlen götüreceğim

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı