Çözüldü Microsoft'un sitesinde Windows 8.1 Pro indirme linki yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
20
Yer
Ankara, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ana PC:
Ryzen 5 5600
MSI RTX 4060 Ti 8 GB
16 GB DDR4 RAM
MSI B550M PRO-VDH WIFI
1 TB KIOXIA M.2 SSD
MSI A750GL 750W
MSI M100R

Kumpir:
i7 3770
MSI GT 1030 GDDR5
8 GB DDR3 RAM
ASUS P8H61M-LX R2.0
480 GB KIOXIA SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

Kumpir V2:
i3 540
MSI RX 550 2 GB
8 GB DDR3 RAM
ASUS P7H55M-LX
120 GB SSD
Frisby Slim kasa
300W PSU

Diğer:
PHILIPS 242E1GZ
Logitech Z313
Rampage R74
Glorious Model O
1000 Mbps fiber internet
------------------
Merhabalar, Microsoft'un sitesinden Windows 8.1 Pro sürümünü indirmek istiyorum. Fakat seçim bölümünde Windows 8.1 Pro yer almıyor. Bırakacağım görseldeki gibi indirme seçenekleri arasında Windows 8.1'in Pro sürümü yok. Windows 8.1 Pro sürümünü Microsoft'un sitesinden nasıl elde edebilirim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    87,7 KB · Görüntüleme: 117
Çözüm
Bunu sonradan öğrenmiştim ve eski konuma denk gelmişken sizlerle paylaşmak istiyorum.

Düz Windows 8.1 yazan ISO dosyası hem Windows 8.1 temel (core) sürümünü, hem de Pro sürümünü içeriyor. Eğer kurulumda ürün anahtarı istenen kısımda Windows 8.1 Pro sürümüne ait bir anahtar girerseniz Windows 8.1 Pro sürümünü kurabiliyorsunuz.

Girmeniz gereken Windows 8.1 Pro anahtarının çalışıyor olmasına gerek yok. Windows 8.1 Pro sürümüne ait herhangi bir anahtarı bu aşamada girerseniz sisteminiz Windows 8.1 Pro deneme sürümü olarak kurulur. Sonrasında isterseniz geçerli bir lisans edinip etkinleştirebilirsiniz.

Kurulumda ürün anahtarı kısmını atlamayı sağlayan bir yöntem de var. Bu yöntem uygulandığında kurulumda size temel sürümü mü, yoksa Pro sürümü mü kurmak istediğinizi soracaktır. Aynı şekilde sisteminiz yine deneme sürümü olarak kurulur.
Rufus'un içinde ISO indirme yeri var. Orayı dene.

8.1'i seçin setupta 8.1 Pro Key'i girince otomatik olarak 8.1 Pro kurulacaktır.
Windows 8.1'in Pro versiyonu yok.

Yanlış bilgi.

Hayır 8.1 Pro vardır!

Siz yüklemek istedğiniz sürümü kurulum esnasında seçebilirsiniz. Burada yapacağınız tek şey ISO'yu indirip Rufus ile flash belleğe yazdırmak.

Maalesef kurulum ekranında da herhangi bir sürüm seçme yeri bulunmuyor. Direkt olarak Windows 8.1 Home sürümünü kuruyor. Normalde Home sürümünü kuracaktım ama internetten lisans anahtarı bulmak veya satın almak istediğimde hep Pro sürüm için anahtarlar satılıyor. Bu yüzden Pro kurmak istiyordum.

Bu araçtan indirmeyi deneyin ben buradan indirdim kurulumu yaparken tüm Windows sürümleri gözüküyordu.

Bunu sonradan öğrenmiştim ve eski konuma denk gelmişken sizlerle paylaşmak istiyorum.

Düz Windows 8.1 yazan ISO dosyası hem Windows 8.1 temel (core) sürümünü, hem de Pro sürümünü içeriyor. Eğer kurulumda ürün anahtarı istenen kısımda Windows 8.1 Pro sürümüne ait bir anahtar girerseniz Windows 8.1 Pro sürümünü kurabiliyorsunuz.

Girmeniz gereken Windows 8.1 Pro anahtarının çalışıyor olmasına gerek yok. Windows 8.1 Pro sürümüne ait herhangi bir anahtarı bu aşamada girerseniz sisteminiz Windows 8.1 Pro deneme sürümü olarak kurulur. Sonrasında isterseniz geçerli bir lisans edinip etkinleştirebilirsiniz.

Kurulumda ürün anahtarı kısmını atlamayı sağlayan bir yöntem de var. Bu yöntem uygulandığında kurulumda size temel sürümü mü, yoksa Pro sürümü mü kurmak istediğinizi soracaktır. Aynı şekilde sisteminiz yine deneme sürümü olarak kurulur.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…