Microstutter nasıl engellenir?

536396

Hectopat
Oyunlarda microshutter olduğu için bilgisayarımı garantiye gönderdim. 3 hafta sonunda geldi ve sonuç olarak M.2 SSD değişimi yapıldı. Oyunlarda aynı sorun devam ediyor. Ben Windows'u CMD üzerinden aktifleştiriyordum. Acaba oyunlardaki bu sorun onunla mı alakalı? Sorun ne olabilir? Sıcaklık değerlerim normal.
7800XT.
R5 7600.
32 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı ile alakalıdır yüksek ihtimal. Windows kurulumu, RAM yada işlemci ile alakalı da olabilir belki. Oynadığın oyun ile alakalı da olabilir. Her oyunda mı var yoksa bir yada birkaç oyun mu? Güncel yada eski farklı driver sürümleri dene. İmkan varsa AMD ekran kartını satıp NVIDIA ile değiştir.

Engelleyemezsin. Bu oyunun motoruna göre, kullanılan apiye bağlı olarak değişir. Windows da ne yaparsan yap her türlü microstutter olacaktır yani 5090 bile taksan yine olacak.

Kısaca oyunun optimizasyonu ne kadar iyiyse bu sorunu o kadar az yaşayacaksın. Ancak tamamen önüne geçmenin hiçbir yolu yok. Tamamen önüne geçmenin tek çözümü PS/Xbox gibi konsollara geçmek, konsollarda shaderlar preload verildiği için stutter asla olmaz.

Ayrıca microstutter doğrusu.

Ekrna kartında ve ramlarde sorun olmadığını söylediler. CS2 PUBG Valorant Apex her oyunda var.

PSU kaç watt peki? BIOS sürümü güncel mi? Anakart nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…