Mid Tower CPU Power kablosu için giriş yok

moonway 3D

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Şimdi 5 gün önce bir adet mid Tower kasa satın aldım dün sabah geldi. Şimdi bakıyorum kasa arkasına üst kısımda CPU Power kablosu için boşluk olması gereken yer tamamen kapalı peki ben nereden geçireceğim kabloyu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum kasa modeli bile yazmamışsın. Kasa öyle dizayn edildiyse elbet kabloyu dolandıracak bir yer bir boşluk vardır, biraz düşün üzerine. Biz ise görmeden bir şey diyemeyiz.

Sağından solundan anakart altından geçirebileceğin en yakın ve güvenli kısa yoldan geçirecek ve takacaksın. Benim kasam da CPU güç pinlerinin olduğu bölge kapalı ben ise kablo görmek istemediğimden direkt anakartın altından CPU pininin arkasından hafif sıkıştırarak çıkardım. Kablo ezilip kısa devre yaptırmadığı veya anakartını kastırmadığı müddetçe istediğin yerden geçirebilirsin.

Edit: Daha iyi açıklamak gerekirse, resimdeki 1 numaralı ok işaretiyle gösterdiğim orjinal yeri ancak ben ortada kablo olmasını istemediğimden 2 numaralı ok işaretinin olduğu kısımdan anakartın altından alarak kabloyu gizledim ve taktım. Eğer sen diyorsan ki benim kabloyla işim yok gözükse de olur vs.. O zaman en yakın geçirebildiğin bir yerden uzatabilirsin. Koca kasa da o kabloyu geçiremeyeceğin yer azdır.
Dilersen kasanın içinin birkaç resmini atabilirsin sana nereden alman gerektiği hakkında detaylı bilgiler verebiliriz.

Dosya Ekleri

• e4930f832bf81f0e17e70d5e3afffa55b6b.jpg
    163,4 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:

Reis güzel bir şekilde anlattın ama sorun şu ben PSU değiştireceğim ama kablo yetişemez diye iade ile uğraşmak istemiyorum yani bildiğin 600W 80+ bir PSU biliyorsa söyleyebilir misiniz bur arada kablo uzatmaya ihtiyaç var mı?
Ve bu arada benimki atx geniş değil ama uzun

Kablo uzatmak derken, uygun bir yerden dolandırıp takmaktan bahsetmiştim. Herhangi bir ek yapmana gerek yok.
PSU değiştirsen de bir şey değişmez. Sen en iyisi anakart ve kasanın marka modelini yaz, biz neyle uğraştığımızı anlayıp ona göre tavsiye verelim sana. En sağlıklısı o olur.

Kasa: Performax xenom atx kasa
Anakart:msi b450m pro-m2 max

Kasa: Performax xenom ATX kasa.
Anakart: MSI B450M PRO- M.2 Max.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda kabloyu nasıl geçireceğini ufaktan anlatmış. O delik sende yok sen soketi bir altındaki anakart CPU soğutma boşluğundan da alabilirsin. Ama dediğim gibi oradan alırken dikkat etmen gereken husus kablonun lehim çıkıntılarına ve anakarttaki diğer sivri bileşenlerle kasa arasına sıkışıp kablolarınız yara almamasıdır. Kablonuzu kırmadığınız sürece sıkıştırmak veya bükmek sorun çıkarmaz. Aldığınız kasa gerçekten önerilmeyen bir kasa olduğu için doğru düzgün fotoğrafı bile mevcut değil. Ancak yapılacak işlemler aşağı yukarı attığım videodakinin aynısı olacaktır.

Peki nasıl bir psu öneriyorsunuz 700W lik yani düz kabloya sahip sizce bu güzelmi?

Peki nasıl bir PSU öneriyorsunuz 700W'lik yani düz kabloya sahip sizce bu güzel mi?Eki Görüntüle 929533

Bilindik kaliteli markalara yönelin. Adı sanı duyulmayan markalardan uzak durun. PSU olarak Thermaltake ve Corsair harici ürün kullanmadığım için diğer iyi markaların ürünlerini bilmiyorum. Bilen arkadaşlar F/P ürünlerini önereceklerdir, bunun için ayrı bir konu açmanızı öneririm. Talebiniz bu başlıkta görünmeyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…