Mide reflüsü olabilir mi?

smurf cat

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Birkaç gündür içim de sürekli bir şey çarpıyor. Sürekli olmaya başladı. Zaman geçtikçe gögüste yanma, kolda yanma, aşırı derece de gaz, boğaz ağrısı, yutkunma,mide bulantısı geğirdiğim zaman ağza acı tat gelmesi ve kalbime vurmaya başladı. Kardiyoloji ye gittim fakat kalbim de bir şey olmadığını söyledi Reflü olabilir mi?

Son düzenleme:
Birkaç gündür içim de sürekli bir şey çarpıyor. Sürekli olmaya başladı. Zaman geçtikçe gögüste yanma, kolda yanma, aşırı derece de gaz, boğaz ağrısı, yutkunma, geçirdiğin zaman ağza acı tat gelmesi ve kalbime vurmaya başladı. Kardiyoloji ye gittim fakat kalbim de bir şey olmadığını söyledi Reflü olabilir mi?

Reflü değil reflüde öksürük olur göğüste boğazda sorun olmaz.

@smurf cat dahiliye doktoruna git midende sorun olduğunu söyle ilk başta mide koruyucusu verecektir. İyileşirsen güzel ama yok sorunların devam ederse kan tahlili, gaita testi ve idrar testi yaptır.

Kan tahlilinde B12, D vitamini, folat folik asit değerlerin düşük çıkarsa doktoruna ileri tetkik gerektiğini söyleyip endoskopi ünitesine yönlendirsin seni gastroskopi ve kolonoskopi incelemelerinde sorun varsa ona göre tedavi verebilir.

Midende bakteri varsa klasik tedavi yazabilir. Bağırsakta sorun çıkarsa fazladan ilaç ve vitamin kullanman gerekebilir. Tetkikler ve tanılar zaman alacaktır haftalar belki ayların gidecek hazırlıklı olmanı tavsiye ederim.

@smurf cat arkadaşım diğer konuda da yazdım burayada yazıyorum senin acilen psikoloğa gitmen lazım bütün soruların sağlıkla alakalı ve birbirinden ayrı şeyler bir kalp bir mide bir beyin bir böbreğin yani karar ver kanka hangi organın sorunlu hepsi mi?
Bak ciddi diyorum bunları bende yaşadım sen hasta falan değilsin istersen 50 kez doktora git her şeyin stabil çıkacaktır kalp konusunda demişsin zaten doktora gittim iyiymiş diye bunun içinde git doktora yine bir şey çıkmayacaktı hayatın kararacak söyleyeyim sana aynı yolları geçtim zaman kaybetmeden psikoloğa git çok ciddiyim ilerlerse belki beni hatırlayıp keşke gitseymişim diyeceksin.

@smurf cat arkadaşım diğer konuda da yazdım burayada yazıyorum senin acilen psikoloğa gitmen lazım bütün soruların sağlıkla alakalı ve birbirinden ayrı şeyler bir kalp bir mide bir beyin bir böbreğin yani karar ver kanka hangi organın sorunlu hepsi mi?
Bak ciddi diyorum bunları bende yaşadım sen hasta falan değilsin istersen 50 kez doktora git her şeyin stabil çıkacaktır kalp konusunda demişsin zaten doktora gittim iyiymiş diye bunun içinde git doktora yine bir şey çıkmayacaktı hayatın kararacak söyleyeyim sana aynı yolları geçtim zaman kaybetmeden psikoloğa git çok ciddiyim ilerlerse belki beni hatırlayıp keşke gitseymişim diyeceksin.
Knk psikolojik ilaca başladım 1 ay sonra Ankara'ya doktora geldim doktor kalp romatizması olduğunu söyledi. Mitral kapakta kaçak olduğunu söyledi. 3 sefer kardiyoloji ye gittim ama hiç bir şey çıkmadı cidden garip

@smurf cat üniversite hastanesine gittiğin halde sana tanı koyulamadı değil mi? Kalbe bağlamaları ne kadar doğru bilmiyorum ama takibini yaptır en kötü kalp endoskopisi yaptır bir incelesinler.

Bağırsakların ve miden için mrg enterografi çektir ilaçlı ve baksınlar anslar ve genişlik nasıl. İlaçlı tomografi çektir kirlenme ve bağırsakta belirginleşme veya kalınlaşma var mı öğrenmek için.

Senin durumun psikolojik değil ama nörolojik olabilir emg testi yaptırman gerekebilir. Nörolojiden randevu al ve emg testi yaptırmak istediğini söyle gerekirse mr çektir bir araştırmaya gir bakalım vücudun tamamını kontrol ettir illa bir yerlerde sorunun çıkacak ve tedavisi onunla orantılı olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı