Migros maaş sistemi nasıl çalışıyor?

leayxı

Hectopat
Daha fazla  
Ayın 11'inde Migros'ta işe başladım ve maaş ayın 11'inde alınıyormuş. Ben tam bir aylık maaşı alamazmışım çünkü ayın 1'inde hesaplanıyormuş. O zaman benim extra 11 gün çalıştığımı nasıl alacağım? Anlayamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Ayın 11'inde Migros'ta işe başladım ve maaş ayın 11'inde alınıyormuş. Ben tam bir aylık maaşı alamazmışım çünkü ayın 1'inde hesaplanıyormuş. O zaman benim extra 11 gün çalıştığımı nasıl alacağım? Anlayamadım.

İş akti biterken alırsın.

Hocam şöyle. Şimdi siz 11. giriyorsunuz ama her ay 30 gün üzerinden maaşlar hesaplanır. Yani siz 31 günlük bir ayda ve ya 28 günlük bir ayda 30 gün üzerinden maaş alıcaksınız. Gelelim konuya;
Siz şimdi ayın 11. işe girdiniz ve ayın 30. denk geldi. Asgari ücretten konuşuyorum günlük 736 tl'den hesaplarsak, siz bir sonraki ayın 11. denk geldiğinizde 11-30 gün arası olan 19 günlük maaşınızı, yani 13.984 TL'nizi alıcaksınız. Sonra zaten on birinden on birine aldığınız için ritime oturmuş olucak.

Hâlâ pek anlayamadım ayın birinden birine hesaplanıyor ben şimdi 20 günlük paramı ayın 11'inde alacağım. İşlem tahmini kolay olsun diye 1000TL'den hesaplayalım 20.000TL eder extra 11gün çalıştığım para 11.000TL eder o parayı aralık maaşıma extra eklenmesi gerekmiyor mu ayın 1'inde verilse alanlarımda ayın 30'undan sonra extra 11gün çalışıyorum.

İş akti biterken alırsın.
Yani işten çıkarkenmi

Hâlâ pek anlayamadım ayın birinden birine hesaplanıyor ben şimdi 20 günlük paramı ayın 11'inde alacağım. İşlem tahmini kolay olsun diye 1000TL'den hesaplayalım 20.000TL eder extra 11gün çalıştığım para 11.000TL eder o parayı aralık maaşıma extra eklenmesi gerekmiyor mu ayın 1'inde verilse alanlarımda ayın 30'undan sonra extra 11gün çalışıyorum.
19 günlük paranızı(30-30 hesaplanıyor) ayın 11.(maaş gününde) alıcaksınız. Buna hemfikiriz. Ekstra çalıştığınız 11 gün, yani maaş gününe kadar çalıştığınız 11 gün bir sonraki ayın maaşına ilave ediliyor. Yani siz 11-30 arası çalışıyorsunuz, 19 günlük maaşınızı alıyorsunuz. Sonra 30'undan 11'İne kadar çalıştığınız parayı da bir sonraki maaşta alıyorsunuz. O 11. gün de yatan maaş da bir önceki ayın maaşı.

Yani işten çıkarkenmi

Aynen, ya da emekli olurken.
Arkdasın dedigi gibi de olabilir.
Firmanın muhasebe duzenine baglıdır cogunlukla.

19 günlük paranızı(30-30 hesaplanıyor) ayın 11.(maaş gününde) alıcaksınız. Buna hemfikiriz. Ekstra çalıştığınız 11 gün, yani maaş gününe kadar çalıştığınız 11 gün bir sonraki ayın maaşına ilave ediliyor. Yani siz 11-30 arası çalışıyorsunuz, 19 günlük maaşınızı alıyorsunuz. Sonra 30'undan 11'İne kadar çalıştığınız parayı da bir sonraki maaşta alıyorsunuz. O 11. gün de yatan maaş da bir önceki ayın maaşı.
Yani şöylemi kasımın 11inde 19günlük param yatıcak sonra aralıkta 30 günlük param ve 11günlük parammı yatıcak yani benim extra çalıştığım 11günlük maaşımıda yatırıcaklardır

Yani şöylemi kasımın 11inde 19günlük param yatıcak sonra aralıkta 30 günlük param ve 11günlük parammı yatıcak yani benim extra çalıştığım 11günlük maaşımıda yatırıcaklardır
Siz extra 11 gün çalışmıyorsunuz ki hocam. Sizin 11. girdiğiniz ve 30. hesaplanan maaşınız ayın 11. yatıcak. Ayın 1. ile 11. arasında ki o çalıştığınız kısım da kasım ayının 11. yatıcak. Kasım ayında da çalıştığınız ayın 1. ile 11. arasında ki o çalıştığınız kısım aralık ayının 11. yatıcak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı