CinarYilmaz Hectopat Katılım 27 Ağustos 2020 Mesajlar 2.187 Çözümler 18 Yer Istanbul 17 Ocak 2022 #1 Tam olarak bugun, yaklasik 1 saat once MikeOS'un 4.7.0b1 surumu yani 4.7 surumunun ilk betasi cikti. Ben de bir inceleme yapmak istedim. MikeOS Google grubundaki konu: MikeOS 4.7.0 beta 1 available for testing groups.google.com Indirme linki: (Suan SourceForge'da HTTPS bozuk oldugu icin HTTP linki) http://mikeos.sourceforge.net/mikeos-4.7.0b1.zip Degisiklikler: programs/edit.asm: Dosya ismi artik yukarida gozukuyor, Sag ustte bulundugunuz sutun ve satir gozukuyor, "Dosyayi ac" secenegi eklendi, Gereksiz bir sekilde yapilan yeniden cizmeler kaldirildi. programs/monitor.asm: Komutlar input (i) ve execute (x) olarak ikiye ayrildi, Belirli bir bellek araligini hex olarak gostermek icin dump (d) komutu eklendi, Bir bayti bellekteki bir yere eklemek icin poke (p) komutu eklendi, Kod artik kucuk harflerle girilebilir. programs/vedit.asm eklendi: VI benzeri bir metin duzenleyici. programs/editbin.asm eklendi: Ikili (binary) dosya duzenleyici. programs/life.asm eklendi: Conway'in hayat oyunu. programs/pong.asm eklendi: Pong benzeri bir oyun. programs/lines.asm eklendi: VGA grafik modu icin bir demo. programs/forth.asm: Versiyon 1.53'e yukseltildi. source/features/disk.asm: 3 bayttan kisa dosya uzantilarini algilayabilmeleri icin os_get_file_list ve int_filename_convert guncellendi, Dosya olusturma gercek dosya olusturma tarihi ve zamani kullaniyor, Tam 32-bit dosya EBX'e ataniyor. source/features/string.asm: Yeni sistem cagrisi os_string_to_long_int eklendi. source/features/math.asm: Rastgele sayi olusturucu icin kucuk bir guncelleme. source/features/ports.asm: os_serial_port_enable AX'a modem durumunu atiyor. programs/serial.asm: Ismi programs/terminal.asm olarak guncellendi. programs/sample.pcx: Resim guncellendi. Dokumanlarda bazi duzeltmeler ve guncellemeler. Programlardan ekran goruntuleri Sürprizbozan: edit.asm Sürprizbozan: monitor.asm Sürprizbozan: vedit.asm Sürprizbozan: editbin.asm Sürprizbozan: life.asm Sürprizbozan: pong.asm Yapay zekanin pek iyi olmadigini soyleyebilirim, ama bir zahmet o da iyi olmasin Sürprizbozan: lines.asm Not: Devam ediyor, statik bir goruntu degil. Sonuc Bence guzel bir guncelleme olmus, ozellikle edit.asm'in yeni hali cok hosuma gitti. Son düzenleyen: Moderatör: 17 Ocak 2022
Tam olarak bugun, yaklasik 1 saat once MikeOS'un 4.7.0b1 surumu yani 4.7 surumunun ilk betasi cikti. Ben de bir inceleme yapmak istedim. MikeOS Google grubundaki konu: MikeOS 4.7.0 beta 1 available for testing groups.google.com Indirme linki: (Suan SourceForge'da HTTPS bozuk oldugu icin HTTP linki) http://mikeos.sourceforge.net/mikeos-4.7.0b1.zip Degisiklikler: programs/edit.asm: Dosya ismi artik yukarida gozukuyor, Sag ustte bulundugunuz sutun ve satir gozukuyor, "Dosyayi ac" secenegi eklendi, Gereksiz bir sekilde yapilan yeniden cizmeler kaldirildi. programs/monitor.asm: Komutlar input (i) ve execute (x) olarak ikiye ayrildi, Belirli bir bellek araligini hex olarak gostermek icin dump (d) komutu eklendi, Bir bayti bellekteki bir yere eklemek icin poke (p) komutu eklendi, Kod artik kucuk harflerle girilebilir. programs/vedit.asm eklendi: VI benzeri bir metin duzenleyici. programs/editbin.asm eklendi: Ikili (binary) dosya duzenleyici. programs/life.asm eklendi: Conway'in hayat oyunu. programs/pong.asm eklendi: Pong benzeri bir oyun. programs/lines.asm eklendi: VGA grafik modu icin bir demo. programs/forth.asm: Versiyon 1.53'e yukseltildi. source/features/disk.asm: 3 bayttan kisa dosya uzantilarini algilayabilmeleri icin os_get_file_list ve int_filename_convert guncellendi, Dosya olusturma gercek dosya olusturma tarihi ve zamani kullaniyor, Tam 32-bit dosya EBX'e ataniyor. source/features/string.asm: Yeni sistem cagrisi os_string_to_long_int eklendi. source/features/math.asm: Rastgele sayi olusturucu icin kucuk bir guncelleme. source/features/ports.asm: os_serial_port_enable AX'a modem durumunu atiyor. programs/serial.asm: Ismi programs/terminal.asm olarak guncellendi. programs/sample.pcx: Resim guncellendi. Dokumanlarda bazi duzeltmeler ve guncellemeler. Programlardan ekran goruntuleri Sürprizbozan: edit.asm Sürprizbozan: monitor.asm Sürprizbozan: vedit.asm Sürprizbozan: editbin.asm Sürprizbozan: life.asm Sürprizbozan: pong.asm Yapay zekanin pek iyi olmadigini soyleyebilirim, ama bir zahmet o da iyi olmasin Sürprizbozan: lines.asm Not: Devam ediyor, statik bir goruntu degil. Sonuc Bence guzel bir guncelleme olmus, ozellikle edit.asm'in yeni hali cok hosuma gitti.
T technoHasanHuseyin2 Centipat Katılım 18 Ekim 2020 Mesajlar 466 Çözümler 1 17 Ocak 2022 #2 Hocam bu tam olarak nedir??
CinarYilmaz Hectopat Katılım 27 Ağustos 2020 Mesajlar 2.187 Çözümler 18 Yer Istanbul 17 Ocak 2022 #3 technoHasanHuseyin2 dedi: Hocam bu tam olarak nedir? Genişletmek için tıkla... Gercek modda calisan, 16-bit isletim sistemlerinin nasil calistigini gostermek icin 8086 Assembly'de yazilmis bir isletim sistemi. MikeOS - simple x86 assembly language operating system Kullanim amacli degil, ogrenim amacli daha cok. Son düzenleme: 17 Ocak 2022
technoHasanHuseyin2 dedi: Hocam bu tam olarak nedir? Genişletmek için tıkla... Gercek modda calisan, 16-bit isletim sistemlerinin nasil calistigini gostermek icin 8086 Assembly'de yazilmis bir isletim sistemi. MikeOS - simple x86 assembly language operating system Kullanim amacli degil, ogrenim amacli daha cok.