Mıknatıslı Yıldız Tornavida

• Konuyu başlatan IQRI
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 8.172
I

IQRI

Ziyaretçi
Bilgasayar montaj için iyi bir mıknatıslı tornavida arıyorum .Set halinde satılanlardan değilde yıldız tek bir adet iyi bir marka ve kullanışlı model istiyorum.
Markalar ve özellikleri konusunda hiçbir bilgim yok ayrıca mıknatıslı olması makinede bir zarara sebep olur mu ?
Konforlu bir model mi yoksa normal 10 Tl civarında satılanlardan mı almalıyım?

Tornavidanın forumda önerisi mi olur ya. Git bir nalburcuya mıknatıslı tornavida ver de, o kadar. :D

Sen bilgisayar alırken ; '' bana ordan 1000tl lık Pc ver'' mi diyorsun ? Yoksa kendi kullanımına uygun özel parçalar ve farklı markalardan oluşan konforuna katkıda bulabilecek bir seçim mi yapıyorsun? Şarjlısı var, cırcırlısı var , otomatik çok fonksiyonlu uçlusu var birde bunun markaları var , var oğlu var ...

Not: Senin yazım şeklinin aksine en kibar şekilde açıkladım.

Bu bir ütü yada fırın alırkende yapılması gereken kullanıma uygun en doğru seçim yoludur aksi halde bilmeden 'şansa'alırsın.

Profesyonel yada daha önce bu tiplerde kullanmış olan varsa bulunduğum şehirde koçtaş haricinde geniş ekipman satan biryer bulamadığımdan İnternet üzerinden sipariş vericem, konforlu bir marka yada ürün tavsiye ederse sevinirim.

Şu modelden satın aldım fakat ucu mıknatıslı değilmiş buda bana pek konforlu gelmedi çünki vidayı elle yerleştirmek helede PC montajında büyük zorluk.

1-65-206.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sana tavsiyem eğer güzel bir şey arıyorsan uçları değiştirilebilir şarjlı ufak bir tornavida al. HD 7990'ın kutusunda gelen aletler tam kullanıcılar için ancak onları ayrı satılsa fena olmazdı. :)

Bu arada üstte yazdığım espiriyi gülerek karşılamanı bekledim, ben sert çıkış asla yapmam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığın tornavida mıknatıslı değilse herhangi bir mıknatısı ucuna tutturup bir süreliğine - bazen uzun süre işe yarayabiliyor - manyetize edebilirsin.

Piyasada çoğunlukla manyetik uca sahip tornavida setlerinin uçları siyaha boyanmış oluyor. Nalburlarda ve büyük mağazalarda bulabilirsin. Eğer İstanbul'daysan Tahtakalede https://maps.google.com/maps/place?...ed=0CA0Q-gswAA&sa=X&ei=n3EXUd2qH4fE8gOX44H4Bg veya eski Polonya Pazarında https://maps.google.com/maps?q=Polonya+Pazar%C4%B1,+Istanbul,+Turkey&hl=en&ie=UTF8&ll=41.013762,28.967428&spn=0.014021,0.033023&sll=37.0625,-95.677068&sspn=59.337006,135.263672&oq=Polonya+Pazar&t=h&hq=Polonya+Pazar%C4%B1,&hnear=Istanbul,+Turkey&z=16 bulabilirsin.

Tutma yeri hariç 15-20cm uzunluğundaki Yıldız uç tipli tornavidaların üçlü seti sanırım ekran kartı fanı sökmen dışındaki işleri halletmeni sağlar. Bir tane de daha kısa uçlu - 2-4cm - alırsan daha fazla güç uygulaman gereken kasa işlerinde rahat olursun.

HDD v.b şeylerin kaplarını sökmek ve içini kurcalamak istiyorsan "saatçi tornavidası seti" olarak araştırabilirsin fakat bunlar ciddi sertlikte çelik uçlara sahiptirler ve bu yüzden de daha pahalı olurlar.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı