Mikro denetleyici ve SOC

Yer
İstanbul,Türkiye,Dünya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.SOC "system on a chip" anlamına geliyor diyebiliyorum, fakat mikro denetleyicilerde aynı şey değilmi(Bellek çeşitleri vb farkları dışında)?Sonuçta mikro denetleyicilerinde içinde ram, rom, eeprom bulunuyor SOC'ların içindede sadece biri daha gelişmiş sizce arasındaki farklar nedir ?

500px-ARMSoCBlockDiagram.svg.png
mikro-denetleyici-genel-diagram-sema.png

Kimsenin yorum yapmadığını görüyor ve gözlerimden yaşlar akarken @Recep Baltaş @Ali Güngör sahneye davet ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mikro denetleyiciler kullanıcı etkileşimi olmadan işleri yürüten ve çok temel işlevleri yerine getiren yongalardır. SoC yani System on Chip tabiri ise eskiden pek çok yonga gerektiren işlerin tek yongada toplandığını ifade eder. Aslında biraz pazarlama tabiridir ancak SoC tabiri ile ifade edilen baskılı devrede entegre üretilmiş tam bir bilgisayar sistemi bile olabilir. Bakınız cep telefonları.

Field Programmable Gate Array - Alanda Programlanabilir Kapı Dizileri dediğimiz FPGA varsa SoC, yoksa mikrokontrolcü demek daha basit bir çözüm olacaktır. Bazı firmalar ürünlerine amacına göre mikro denetleyici ya da mikro kontrolcü diyebilir, bazıları da SoC yani System on Chip diyebilir. Çizgi nerede başlar nerede biter derseniz firmalar üzerinde görüş birliğine varmadığı için ne dersek diyelim birilerinin bakış açısına göre yanlış olacaktır. Farklı hocalar bile farklı ifadeler kullanabiliyor, okulda öğretmenin, şirkette patronun dediği ifadeyi yeğleyiniz :)

Selam..Texas Instruments ın MSP432P401R sini aldım fakat bir sorunumum var.Aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt olarak görünüyor ve sürümü güncellenmiyor.Hata kodu 28 bu arada.Yaklasık bir günün tamamını bunu yapmak için ugrastım ve olmadı.Yardımlarınız bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı