- Makaleler
- 8
Herkese merhabalar,
Elime bir SD kart geçti. Söz konusu SD kart zamanında Android bir telefonda şifrelenmiş, 32GB bir SD kart. Şu anda hangi cihaza takılırsa takılsın yazma korumalı olarak geliyor. Yanlış anlaşılmasın, okuma yapabiliyorum lakin yazma özelliği yok. Belli ki kontrolcü kendini korumaya almış ve ben bunu istemiyorum. İçinde önemli bir veri saklamayacağım için denemelere başladım.
1-> Diskpart ile
komutunu denedim, işe yaramadı. Attributes silme komutunu da yaptım, yine olmadı
2-> Windows 10'da dahili bulunan biçimlendirme aracını kullandım, yine olmadı.
3-> HP disk formatter ile denedim, yine olmadı.
4-> Linux live boot ettim ve yine olmadı.
5-> Şifrelendiği telefona taktım, bu sefer hiç okumadı
6-> Paragon ile denedim, yine olmadı.
7-> HDD Guru'nun low level format aracını denedim, yine işe yaramadı.
8-> Başka bir adaptör denedim, yine olmadı. Adaptörün üstündeki locker butonunu denedim, yine olmadı.
9-> SD Card Formatter isimli sadece SDHC ve SDXC formatlamak için üretilmiş bir programla denedim, yine olmadı.
10-> Başka bir telefona taktım, SD kart bozuk dedi ve biçimlendirdi. Ardından yine bozuk dedi ve böyle gitti.
11->
komutunu denedim, yine olmadı.
İçindeki veriler önemli değil, yedekleri var. Önemli olan 32GB kartı kullanmak
@Murat5038
Elime bir SD kart geçti. Söz konusu SD kart zamanında Android bir telefonda şifrelenmiş, 32GB bir SD kart. Şu anda hangi cihaza takılırsa takılsın yazma korumalı olarak geliyor. Yanlış anlaşılmasın, okuma yapabiliyorum lakin yazma özelliği yok. Belli ki kontrolcü kendini korumaya almış ve ben bunu istemiyorum. İçinde önemli bir veri saklamayacağım için denemelere başladım.
1-> Diskpart ile
Kod:
clean all
2-> Windows 10'da dahili bulunan biçimlendirme aracını kullandım, yine olmadı.
3-> HP disk formatter ile denedim, yine olmadı.
4-> Linux live boot ettim ve yine olmadı.
5-> Şifrelendiği telefona taktım, bu sefer hiç okumadı

6-> Paragon ile denedim, yine olmadı.
7-> HDD Guru'nun low level format aracını denedim, yine işe yaramadı.
8-> Başka bir adaptör denedim, yine olmadı. Adaptörün üstündeki locker butonunu denedim, yine olmadı.
9-> SD Card Formatter isimli sadece SDHC ve SDXC formatlamak için üretilmiş bir programla denedim, yine olmadı.
10-> Başka bir telefona taktım, SD kart bozuk dedi ve biçimlendirdi. Ardından yine bozuk dedi ve böyle gitti.
11->
Kod:
chkdsk d:/r
İçindeki veriler önemli değil, yedekleri var. Önemli olan 32GB kartı kullanmak