Mikrofon ayar tavsiyesi

ayazcag

Hectopat
Daha fazla  
Geçen Beşiktaş Adeks'e gittim. Stream odasında yayın açarken, yanımdaki Suriyeli arkadaşın konuşmaları benim yayına gidiyordu. Aradaki mesafe de bayağı uzak aslında duyulmaması lazım. Çünkü klavye seslerini karşıya iletmemek için de NVIDIA Broadcast uygulamasını indirmiştim, yine de fayda etmedi. Uygulama klavyenin sesini kesiyor ama insan seslerini kesmiyor.

Ben sadece benim sesim yayına gitsin diğer sesler gitmesin istiyorum. Bazı yayıncılarda görüyorum, ev arkadaşları dibine kadar geliyor, kamera kadrajına giriyor, kendi aralarında konuşuyorlar ama yayıncının sesi yayına gelirken arkadaşının sesi yayına gelmiyor. Bunu nasıl yapıyorlar? Mikrofonun özelliği diye düşünüyorum.

Atıyorum mikrofon sensivity ayarı falan mı bu? O halde bunu nasıl ayarlayabilirim ya da mikrofonun kendi uygulamasından mı ayarlanıyor? Şu kadar desibelden daha düşük ses alma diye? Örnek NVIDIA Broadcast uygulamasında parmak şıklatmayı bile algılıyor. Ben bunu istemiyorum. Ben sadece benim sesim karşıya gitsin istiyorum ve yanımda birisi konuşsa bile karşıya gitmesin istiyorum. Kulaklık, mikrofon, program, uygulama ne yapmam gerekiyorsa önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı