Mikrofon cızırtısı

Öncelikle iyi forumlar. Bu 2. konum ilkinde Allah razı olsun herkes çok yardımcı oldu. Bu sorunda da aynı şekilde araştırmadığım şey, denemediğim yöntem, okumadığım forum kalmadı ağabeyler. Ne lanet bir şeydir ki çok fazla çözümü var nette ama gelin görün ki hiçbiri bir işe yaramıyor ve beni kafayı yedirtecek duruma kadar getirebiliyor. Çok boş yapmadan sorunuma gelecek olursak. Kasam titreme yapıyor ve Discordta ve Lol'de mikrofonla açıp konuşmaya çalıştığımda arkadan sanki uçak kaldırıyormuşum gibi bir cızırtı geliyor bu beni de karşı tarafı da çok rahatsız ediyor. Bu durum kasayı tuttuğum zaman geçiyor. Onlarca forum okudum ve yöntem denedim. Realtek HD Audio Driver arayüzü açılmıyor ne yaparsam yapayım. BIOS pilini çıkartından tutun aygıt yöneticisinden devre dışına bırakına kadar denedim. Acaba benim ses denetimimi yapan Realtek değil mi dedim bu sefer karşıma High Definition Audio Device çıktı o programla da hiçbir fikrim yok arayüzü var mı yok mu onu bile bilmiyorum güncellemeyi denedim yine yok. Realtek'in arayüzünü açabilsem veya aşağıda atacağım fotoğrafta eksiklik olmasa bu sorunu çözebilirim ama ne yaparsam yapayım iki seçeneği de yapamıyorum. Yardım edebilecek olanlar varsa çok mutlu olurum
Ek Açıklama 2020-03-11 141114.png
Yandaki resimde kırmızı ile işaretlediğim yerde normalde bir seçenek daha olması gerekiyor mikrofon'a özellik verebildiğim. Realtek'i güncelleyin gelir dediler milyon kere denedim hala yok.

Ek Açıklama 2020-03-11 141153.png
Bu resimde kırmızı daire içinde normalde mikrofon bass'ı vs. gibi özellikler olması lazım yine Realtek güncel değil dediler güncelledim hala yok.

Öncelikle ses kartı sürücünüzü anakartın sitesine girip yükleyin. Yükleme işlemi bittikten sonra bilgisayarı restart ettikten sonra microsoft store mağazasından reltek audio control yazılımını bilgisayarınıza kurduktan sonra realtekin arayüzüne ulaşmış olacaksınız. Grekli ayarlamaları yaptıktan sonra hala cızırtı devam ediyorsa mikrofon kablonuzun içinde sorun olabilir.

1583926294301.png

Dediklerinizi harfiyen yaptım ses kartı sürücüsünü güncelleyip bilgisayarı restartladım fakat Microsoft Store üzerinde bahsi geçen uygulamayı göremiyorum.
Ek Açıklama 2020-03-11 150758.png

Edit : İnternet üzerinden bulup Windows Store'da indirmeye çalıştığım zaman da bu hatayı alıyorum :
Ek Açıklama 2020-03-11 152540.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı