İyi günler benim kulaklığım jak girişli. Mikrofon arkadan video açtığım zaman videonun sesini karşıya iletiyor fakat kendi sesimi iletmiyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Bu linkteki sürücüyü kurup bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra sağ alttan bir bak, olmadı Windows tuşuna basarak arama kısmına realtek yaz bakalım bir şey çıkacak mı.
Denetim Masasına girip Ses'i açarak bu attığım yerleri ekran görüntüsü atarsanız(ikinci görseldeki menüye kullandığınız aygıta çift klik yaparak ulaşıyorsunuz) yardımcı olmaya çalışayım.
Herhangi bir sorun gözükmüyor Windows özelinde, 2. görseldeki yer açıkken mikrofona konuşmayı deneyin, sağdaki barda yeşil bir ışık görüyor musunuz konuşurken? Bir de mikrofonunuzu hangi uygulamada kullanırken yaşıyorsunuz bu sorunu?
Başka bilgisayarda çalışıyorsa sıkıntı Discord ayarlarında da olabilir. Giriş aygıtı olarak varsayılan aygıt mı seçili yoksa bu mikrofonu elle seçtiniz mi?
Herhangi bir sorun gözükmüyor Windows özelinde, 2. görseldeki yer açıkken mikrofona konuşmayı deneyin, sağdaki barda yeşil bir ışık görüyor musunuz konuşurken? Bir de mikrofonunuzu hangi uygulamada kullanırken yaşıyorsunuz bu sorunu?
Discord, Windows'un kendisi. Başka bilgisayarda mikrofonum çalışıyor ama kendi bilgisayarımda kendi sesimi almıyor. Dün bu sıkıntı yaşanmıyordu bugün oldu.
Başka bilgisayarda çalışıyorsa sıkıntı Discord ayarlarında da olabilir. Giriş aygıtı olarak varsayılan aygıt mı seçili yoksa bu mikrofonu elle seçtiniz mi?
Hocam peki kasanın ön paneline mi takıyorsun jakı yoksa anakart üzerinden mi? Doğru yere taktığına emin misin? Eminsen ses sürücüsünü anakart üreticinin sitesinden indirip tekrar bir kurup dene istersen, bu şekilde de çalışmıyorsa jak girişinde problem olma ihtimali olabilir. Peki farklı bir mikrofon takma şansınız var mı jak girişinden? Onda da aynı problem olursa jak girişinden olma ihtimalini de düşünmek gerekebilir.
Hocam peki kasanın ön paneline mi takıyorsun jakı yoksa anakart üzerinden mi? Doğru yere taktığına emin misin? Eminsen ses sürücüsünü anakart üreticinin sitesinden indirip tekrar bir kurup dene istersen, bu şekilde de çalışmıyorsa jakta problem olma ihtimali olabilir. Peki farklı bir mikrofon takma şansınız var mı jaktan? Onda da aynı problem olursa jaktan olma ihtimalini de düşünmek gerekebilir.
Hocam bilgsiayarım laptop. Tek giriş var ona takıyorum zaten. Mikrofonlu kulaklık kullanıyorum kulaklık mis gibi çalışıyor. Başka bir mikrofon bulup deneyip yazacağım.
Hocam peki kasanın ön paneline mi takıyorsun jakı yoksa anakart üzerinden mi? Doğru yere taktığına emin misin? Eminsen ses sürücüsünü anakart üreticinin sitesinden indirip tekrar bir kurup dene istersen, bu şekilde de çalışmıyorsa jak girişinde problem olma ihtimali olabilir. Peki farklı bir mikrofon takma şansınız var mı jak girişinden? Onda da aynı problem olursa jak girişinden olma ihtimalini de düşünmek gerekebilir.
Kral annemin kulaklığındaki mikrofon laptopumda çalışıyor. PC'nin jak girişinde sıkıntı yok. Kendi kulaklığımın mikrofonu da başka pcde çalışıyor çok komik