Mikrofon Ses Az Gitme ve Oyunları Algılamama Sorunu

Makaleler
6
Bu günlerde başımı çok ağrıtan bir sorunla karşı karşıyayım. Yeni bir masaüstü topladım. Bütün sürücüler en son sürümü ile birlikte yüklenmiştir. Realtek Ses sürücüsü dahil fakat sorunum burada başlıyor. Bende Headset kulaklık mevcut ve bu tip kulaklıkların bildiğiniz gibi mikrofon ve hoparlör tek jaktan veriliyor. Laptop kullandığım zamanlarda mikrofon kusursuz bir şekilde çalışıyorken masaüstünde mikrofon çalışmadı. Daha sonra kasada 2 farklı giriş olduğunu biliyordum bu yüzden jak ayırıcı aparat aldım ve mikrofon- hoparlör jaklarını ayrı ayrı taktım. Bilgisayar mikrofonu okumasına rağmen Skype'da yaptığım testlerde sesim oldukça az geliyordu yani bağırmam gerekiyor. İşin daha ilginç yanı ise mikrofon oyunlarda algılanmıyor. Örneğin Euro Truck Simulator ve Rocket League gibi oyunlarda mikrofon tuşuna bastığımda çalışmıyor. Realtek üzerinden her yolu denememe rağmen olmadı. Ayrıca jakları farklı yerlerede taktım ama sonuç hep aynı. Bu durum harici mikrofon almamı mı gerektiriyor? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı